Erasmus

Program međunarodne razmjene studenata i osoblja – Erasmus, na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu predstavljen je u jesen 2009. TVZ od tada ima rastući broj studenata i (ne)nastavnog osoblja koje je sudjelovalo u programu. Tako je do sada mobilnost realiziralo oko 80 studenata i 30 nastavnika. A uz odlaznu mobilnost, TVZ je od akademske godine 2011/12. svoja vrata otvorio i dolaznim studentima i  (ne)nastavnom osoblju.

TVZ-u je krajem 2013. godine produljena, odnosno dodijeljena Erasmus povelja  za razdoblje od 2014. do 2020. te je na taj način TVZ-u omogućena prijava na sve natječaje u okviru Erasmus + programa.

Erasmus-Charter-TVZ

TVZ-EPS

O TVZ-u

Tehničko veleučilište u Zagrebu osnovano je 1998. godine spajanjem Više tehničke škole Rade Končar i Više građevinske škole. Danas TVZ  nudi mogućnost uspisa različitih studija – stručne studije elektrotehnike, graditeljstva, informatike,  računarstva, mehatronike te specijalističke studije elektrotehnike, graditeljstva i informatike. Unutar svakog studija, studenti biraju smjer specijalizacije. Kako bi smo studentima pružili znanje i vještine potrebne za razvoj buduće karijere, TVZ je uspostavio bliske veze u smislu suradnje na raznim projektima s nekim od vodećih hrvatskih tvrtki jer vjerujemo da se na temelju takve suradnje stvaraju profesionialci s teorijskim, ali i praktičnim znanjem.

TVZ  već desetak godina sudjeluje u programu za Cjeloživotno učenje, odnosno Lifelong Learning  Programmes (LLP). U okviru centra za cjeloživotno obrazovanje TVZ-a osnovana je CISCO NetAkademija, koja se bavi edukacijom na području IT-a te je i dobitnik nekoliko nagrada na području IT-a.

Tehničko veleučilište u Zagrebu trenutno zapošljava 150 profesora i asistenata te još 125 nastavnika honorarno sudjeluje radu TVZ-a.  Oko 800 studenata godišnje upisuje naše stručne studije, dok ih oko 300 upisuje specijalističke te na TVZ-u u ovom  trenutku studira oko 4300 studenata. Naša studiji standardizirani su u skladu s Bolonjskim procesom koji je uveden 2004. s ciljem da se osigura bolja kvaliteta u visokom obrazovanju.  Uspjeh studenata nagrađujemo ocjenama i ECTS bodovima te po završetku studija studenti dobivaju diplomu, kao i dodatak diplomi.

Uz Erasmus, koji je najveći program razmjene u kojem sudjelujemo,  uvijek smo spremni na suradnju s novom partnerima s kojima bi pronalzili nove i učinkovite metode rada i razvoja, pogotovo onih koje bi unaprijedile naše nastavne planove i programe.

TVZ.hr koristi kolačiće(cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Više o kolačićima pročitajte ovdje.
Prihvaćam
x