Redoviti preddiplomski stručni studij mehatronike

Ishodi preddiplomskih stručnih studija TVZ

Ishodi stručnog preddiplomskog studija mehatronike

Stručni naziv: stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka mehatronike

Trajanje: tri (III) akademske godine – šest (VI) semestara

ECTS bodovi: 180

Tehničko veleučilište u Zagrebu ishodilo je u prosincu 2009. godine dopusnicu za novi Stručni studij mehatronike. Cilj ovog stručnog studija je obrazovanje inženjera mehatronike za samostalno obavljanje poslova projektiranja, konstruiranja, ispitivanja, vođenja i održavanja mehatroničkih uređaja i postrojenja. Za sada će stručni studij mehatronike biti jedinstven, bez usmjerenja, što će se vjerojatno promjeniti u odnosu na zainteresirane gospodarske subjekte i potencijalne kandidate u budućnosti. Tako je u planu usmjerenje za mehatroniku u industriji, pa mehatroniku na transportnim sredstvima, u medicini i drugo.

Završeni inženjeri mehatronike mogu se zaposliti u mnogim gospodarskim subjektima (metaloprerađivačka i elektrostrojarska industrija, farmaceutska i prehrambena industrija, proizvodnja bijele tehnike i svih ostalih mehatroničkih uređaja kao što su pisaći, kopirni i medicinski uređaji, itd.). U svim tim gospodarskim subjektima mogu raditi na poslovima konstruiranja, rekonstruiranja postojećih rješenja, vođenja proizvodnih procesa i konačno održavanja svih tih mehatroničkih uređaja. Svakako treba reći da se za ove stručnjake može naći radnih mjesta u laboratorijima, školama, bolnicama, biroima, jer se bez mehatroničkih uređaja nemože zamisliti niti jedno suvremeno poslovno ili privatno okruženje. Isto tako imaju odgovarajuća znanja za organizaciju i vođenje manjih proizvodnih, servisnih i montažnih tvrtki, kao i za marketing i prodaju.

Na natječaj za upis na stručni studij mehatronike Tehničkog veleučilišta u Zagrebu mogu se prijaviti pristupnici sa završenom gimnazijom ili drugim srednjim školama. Pristupnici se upisuju na temelju postignutog rezultata na državnoj maturi, a ključna su znanja iz matematike, fizike i informatike.

TVZ.hr koristi kolačiće(cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Više o kolačićima pročitajte ovdje.
Prihvaćam
x