Erasmus+ program nudi studentima TVZ-a dodjelu financijske potpore za studiranje jednog semestra tijekom studija na partnerskim visokoškolskim ustanovama unutar Europske unije ili dodjelu financijske potpore za stručnu praksu u tvrtci unutar Europske unije u trajanju dva do šest mjeseci. Natječaj za Erasmus+ mobilnost objavljuje se u pravilu dva puta godišnje – na početku svakog semestra.

NATJEČAJ U OKVIRU ERASMUS + PROGRAMA ZA STRUČNE PRAKSE - PRIJAVE DO 15.01.2019.

Pozivamo sve studente koji žele odraditi stručnu praksu u inozemstvu u okviru Erasmus + da se prijave na Natječaj do 15.01.2019.

 

Sredstva (stipendije) ovog Natječaja mogu se koristiti od 15.01.2019-31.05.2019. Za više informacija molim preuzmite dokument “Natječaj Erasmus za stručnu praksu”.

Dodatne informacije tijekom i nakon natječaja

Iznos financijske potpore koja se dodjeljuje u ak. god. 2018/19 nalazi se u dokumentu „Iznosi financijske potpore 2018/2019“, kao i kriteriji po kojima se vrednuju studentske prijave i rade rang liste. Dodatno, po predočenju računa i/ili putne karte TVZ svojim studentima jednokratno refundira troškove vize, putovanja i osiguranja prema dokumentu u „Povrat troškova prijevoza, osiguranja i vize“.

 

Nakon završetka primanja prijava na Natječaj svi prijavljeni studenti bit će pozvani mailom na razgovor sa Povjerenstvom koji će se odvijati na engleskom ili njemačkom jeziku. Razgovorom s Povjerenstvom završava natječaj te se tada u objavljuju Rezultati natječaja. Rezultate Natječaja studenti koji su sudjelovali u Natječaju dobivaju također direktno na e-mail. Rezultati će biti objavljeni 1 dan nakon provedenog razgovora s Povjerenstvom.

 

Svi studenti koji na Natječaju steknu pravo na dodjelu financijske potpore MORAJU se:

 

  • 2-3 dana nakon objave rezultata odazvati sastanku s Erasmus koordinatorom/icom i Erasmus administratorom/icom. O vremenu i mjestu sastanka biti će obaviješteni prilikom razgovora s povjerenstvom i/ili e-mailom. Svrha sastanka je upoznavanje i rad na popunjavanju tehničkog dijela Learning Agreementa.
  • 7-8 radnih dana nakon objave službenih rezultata odazvati sastanku s odjelnim Erasmus ECTS koordinatorima s ciljem inicijalnog popunjavanja stručnog dijela Learning Agreementa. O vremenu i mjestu sastanka biti će obaviješteni prilikom razgovora s povjerenstvom i/ili e-mailom. Na sastanku će također sudjelovati Erasmus koordinator/ica i/ili Erasmus administrator/ica.

 

Studenti koji žele mobilnost odraditi na partnerskoj visokoškolskoj ustanovi trebaju na sastanak doći pripremljeni. To podrazumijeva da su upoznati s studijskim programima odabrane visokoškolske ustanove i imaju inicijalni popis kolegija za koje su zainteresirani. Popis partnerskih visokoškolskih ustanova mogu se pronaći na poveznici: https://www.tvz.hr/medunarodna-i-nacionalna-suradnja/erasmus/partner-institutions.

 

Studenti koji žele ići na stručnu praksu u tvrtku unutar Europske unije trebaju za sastanak pažljivo sastaviti Motivacijsko pismo za tvrtku i životopis prilagođen pronalaženju posla.

 

Studenti koji žele mobilnost odraditi na partnerskoj visokoškolskoj ustanovi dužni su dostaviti kompletnu dokumentaciju najkasnije 3 tjedna nakon objave službenih rezultata natječaja.

 

Studenti koji žele otići na stručnu praksu u tvrtku unutar Europske unije nakon sastanka s ECTS koordinatorima kreću u potragu za tvrtkom koja bih ih primila na praksu. Kada pronađu tvrtku u kojoj će odraditi praksu šalju Learning Agreement (LA) for Traineeship tvrtki s popunjenim osobnim podatcima kako bi tvrtka navela opis posla i svoje podatke. Nakon što su i tvrtka i student unijeli podatke u LA for Traineeship, treba ga dostaviti ECTS koordinatoru/ici na odobrenje. Nakon odobrenje odjelnog/e ECTS koodinatora/ice LA for Traineeship treba potpisati odgovorna osoba iz firme i sam student. Takav dokument treba dostaviti Erasmus administratoru/ici TVZ-a.

Hrvatska sveučilišta za EU projekte
Kontakt

Ured za međunarodnu suradnju
Tehničko veleučilište u Zagrebu
Adresa: Vrbik 8 (prizemlje), HR-10000 Zagreb, Croatia
Radno vrijeme: ponedjeljak – petak od 8.00 do 16.00
Rad sa studentima: ponedjeljak-petak od 08.30 do 11.00
e-mail: erasmus@tvz.hr

Prof. dr.sc. Sonja Zentner Pilinsky
e-mail: sonja.zentner@tvz.hr
telefon: +385 1 5603 935
fax:+385 1 5603 999

Vida Senci

e-mail: vida.senci@tvz.hr