Erasmus+ program nudi studentima TVZ-a dodjelu financijske potpore za studiranje jednog semestra tijekom studija na partnerskim visokoškolskim ustanovama unutar Europske unije ili dodjelu financijske potpore za stručnu praksu u tvrtci unutar Europske unije u trajanju dva do šest mjeseci. Natječaj za Erasmus+ mobilnost objavljuje se u pravilu dva puta godišnje – na početku svakog semestra.

Natječaj

Rezultati Natječaja za odlazak studenata na Erasmus+ mobilnost u ljetnom semestru 2017/2018, nalaze se u repozitoriju.

 

Pri prijavi na Natječaj treba dostaviti u Urudžbeni zapisnik TVZ-a dokumente navedene u Natječaju, te po mogućnosti potvrdu o znanju jezika (engleskog ili njemačkog) od profesora jezika na studiju na kojem se studira (studenti studija koji nemaju jezik u studijskom programu nisu dužni dostaviti taj obrazac). U repozitoriju se nalaze potrebni obrasci, kao i prezentacija Natječaja u kojoj je najavljeno vrijeme promocije po TVZ lokacijama – Erasmus dan. Naime, za vrijeme natječaja, na svakom odjelu održava se tzv. Erasmus dan prilikom kojega studenti mogu doznati što ih zanima o Erasmus+ mobilnosti od djelatnika Erasmus ureda i od svojih kolega studenata koji su već bili ili jesu na Erasmus mobilnosti.

Dodatne informacije tijekom i nakon natječaja

Iznos financijske potpore koja se dodjeljuje u ak.god.2017/18 nalazi se u repozitoriju, kao i kriteriji po kojima se vrednuju studentske prijave i rade rang liste. Dodatno, po predočenju računa i/ili putne karte TVZ svojim studentima jednokratno refundira troškove putovanja i osiguranja prema dokumentu u repozitoriju.

 

Nakon završetka primanja prijava na Natječaj svi prijavljeni studenti bit će pozvani mailom na razgovor sa Povjerenstvom koji će se odvijati na engleskom ili njemačkom jeziku. Razgovorom s Povjerenstvom završava natječaj te se tada u repozitoriju objavljuju Rezultati natječaja. Rezultate Natječaja studenti koji su sudjelovali u Natječaju dobivaju također direktno na e-mail.

 

Studenti koji na Natječaju steknu pravo na dodjelu financijske potpore, a žele ići studirati semestar na partnerske visokoškolske ustanove trebaju HITNO po završetku Natječaja sami izabrati visokoškolsku ustanovu sa popisa na webu, pretražiti web dotične institucije i pronaći predmete koje žele upisati. Nakon toga HITNO se trebaju javiti svojem ECTS koordinatoru i sa njime potvrditi/dopuniti popis predmeta. Nakon toga studenti popunjavaju i potpisuju Application form i Learning Agreement for Studies (oba dokumenta su u repozitoriju), te ih dostavljaju Erasmus administratoru TVZ-a.

 

Studenti koji na Natječaju steknu pravo na dodjelu financijske potpore, a žele ići na stručnu praksu u tvrtku unutar Europske unije trebaju HITNO po završetku Natječaja pažljivo sastaviti Motivacijsko pismo za tvrtku i životopis prilagođen pronalaženju posla (ECTS koordinatori mogu pomoći). Nakon toga kreću u potragu za tvrtkom koja bih ih primila na praksu. Kada pronađu tvrtku popunjavaju svoje podatke u Learning Agreement (LA) for Traineeship, šalju taj dokument u tvrtku da tvrtka napiše opis posla i svoje podatke. Nakon što su i tvrtka i student potpisali taj LA for Traineeship, treba ga dostaviti Erasmus administratoru TVZ-a.

Kontakt

Ured za međunarodnu suradnju
Tehničko veleučilište u Zagrebu
Adresa: Vrbik 8 (prizemlje), HR-10000 Zagreb, Croatia
Radno vrijeme: ponedjeljak – petak od 8.00 do 16.00
Rad sa studentima: ponedjeljak-petak od 08.30 do 11.00
e-mail: erasmus@tvz.hr

Prof. dr.sc. Sonja Zentner Pilinsky
e-mail: sonja.zentner@tvz.hr
telefon: +385 1 5603 935
fax:+385 1 5603 999

Nataša Uzelac
e-mail: nuzelac@tvz.hr