Erasmus+ program nudi studentima TVZ-a dodjelu financijske potpore za studiranje jednog semestra tijekom studija na partnerskim visokoškolskim ustanovama unutar Europske unije ili dodjelu financijske potpore za stručnu praksu u tvrtci unutar Europske unije u trajanju dva do šest mjeseci. Natječaj za Erasmus+ mobilnost objavljuje se u pravilu dva puta godišnje – na početku svakog semestra.

ERASMUS+ NATJEČAJ ZA STUDENTE ZA LJETNI SEMESTAR 2020-2021

TVZ otvara natječaj za Erasmus mobilnost (studijski boravak i stručnu praksu) za ljetni semestar akademske godine 2020/2021.

 

Erasmus prijavni obrazac

Dodatne informacije tijekom i nakon natječaja

TVZ po predočenju računa i/ili putne karte TVZ svojim studentima jednokratno refundira troškove vize, putovanja i osiguranja prema dokumentu u „Povrat troškova prijevoza, osiguranja i vize“ koji možete preuzeti iz repozitorija sa strane.

 

Nakon završetka primanja prijava na Natječaj svi prijavljeni studenti bit će pozvani mailom na razgovor sa Povjerenstvom koji će se odvijati na engleskom ili njemačkom jeziku. Razgovorom s Povjerenstvom završava natječaj te se tada u objavljuju Rezultati natječaja. Rezultate Natječaja studenti koji su sudjelovali u Natječaju dobivaju također direktno na e-mail. Rezultati će biti objavljeni 1 dan nakon provedenog razgovora s Povjerenstvom.

 

Svi studenti koji na Natječaju steknu pravo na dodjelu financijske potpore MORAJU se:

  • Unutar 7-8 radnih dana nakon objave službenih rezultata odazvati sastanku s odjelnim Erasmus ECTS koordinatorima s ciljem inicijalnog popunjavanja stručnog dijela Learning Agreementa. O vremenu i mjestu sastanka biti će obaviješteni prilikom razgovora s povjerenstvom i/ili e-mailom.

 

Studenti koji žele mobilnost odraditi na partnerskoj visokoškolskoj ustanovi trebaju na sastanak doći pripremljeni. To podrazumijeva da su upoznati s studijskim programima odabrane visokoškolske ustanove i imaju inicijalni popis predmeta za koje su zainteresirani da ih upišu na partnerskom visokom učilištu. Popis partnerskih visokih učilišta može se pronaći na poveznici: https://www.tvz.hr/medunarodna-i-nacionalna-suradnja/erasmus/partner-institutions.

 

Studenti koji žele ići na stručnu praksu u tvrtku unutar Europske unije trebaju za sastanak pažljivo sastaviti Motivacijsko pismo za tvrtku i životopis prilagođen pronalaženju posla.

 

Studenti koji žele mobilnost odraditi na partnerskoj visokoškolskoj ustanovi dužni su dostaviti kompletnu dokumentaciju najkasnije 3 tjedna nakon objave službenih rezultata natječaja.

 

Studenti koji žele otići na stručnu praksu u tvrtku unutar Europske unije nakon sastanka s ECTS koordinatorima kreću u potragu za tvrtkom koja bih ih primila na praksu. Kada pronađu tvrtku u kojoj će odraditi praksu šalju Learning Agreement (LA) for Traineeship tvrtki s popunjenim osobnim podatcima kako bi tvrtka navela opis posla i svoje podatke (preporučuje se prije slanja tvrci popunjeni LA mailom poslati na kontrolu Erasmus administratoru/ici na erasmus@tvz.hr).

 

Nakon što su i tvrtka i student unijeli podatke u LA for Traineeship, treba ga dostaviti ECTS koordinatoru/ici na odobrenje. Nakon odobrenje odjelnog/e ECTS koodinatora/ice LA for Traineeship treba potpisati odgovorna osoba iz firme i sam student. Takav dokument treba dostaviti Erasmus administratoru/ici TVZ-a.

Kontakt

Ured za međunarodnu suradnju
Tehničko veleučilište u Zagrebu
Adresa: Vrbik 8 (prizemlje), HR-10000 Zagreb, Croatia
Rad sa studentima: po dogovoru
e-mail: erasmus@tvz.hr

Vida Senci

e-mail: vida.senci@tvz.hr