Alenka Poljičak

 

Alenka Poljičak

e-mail: alenka.poljicak@tvz.hr

Kratki životopis

Alenka Poljičak je magistrica specijalist ekonomije, sa više od 27 godina radnog iskustva u različitim područjima ekonomije, financija i računovodstva, managementa, marketinga i računalnih znanja.

 

Kao mlada diplomirana ekonomistica sa zagrebačkog sveučilišta vraća se u rodni grad Šibenik, gdje dugi niz godina radi u Vodovodu i odvodnji d.o.o. Šibenik. Ova joj je organizacija donijela niz izazova i projekata, suradnje sa različitim strukama, inžinjerima građevine i informatike, od kojih je sticala nova znanja i  iskustva.

 

Tijekom dugogodišnjeg rada radi u gotovo svim odjelima (računovodstvo, financije, prodaja, nabava, informatički odjel, investicijski projekti) te stiče bogato radno iskustvo. Timski rad u velikoj tvrtci donosi nove projekte te zajedno sa drugih stručnjacima radi na usavršavanju poslovnih procesa, reorganizaciji tvrtke sa uvođenjem novih radnih mjesta i opisa poslova, informatizaciji računovodstva, prodaje i nabave.

 

U suradnji i uz podršku poslovnih suradnika nastavlja svoje usavršavanje na poslijediplomskim studijima u Zagrebu, 1996. na studiju Organizacija i management na čelu sa prof. Sikavicom, te 2004. na studiju Računovodstvo i revizija sa voditeljem prof. Spremićem. Tu se pojavljuje novi smjer, nova karijera te počinje predavati kao vanjski suradnik na Veleučilištu u Šibeniku. Zanimanje za stručno usavršavanje i izgradnju stručno-znanstvene karijere ogleda se u nizu stručnih radova koje objavljuje u raznim časopisima, te konferencijama. Iznimno je zanima rad sa mladima te prihvaća mentorstvo za brojne završne i diplomske radove.

 

Zadnja karijera započinje 2012. godine kad sudjeluje na projektu financiranom od Europske komisije za razvoj i unaprijeđenje sustava javne nabave. Na projektu Training of Trainers -Multi-Beneficiary Project “Training in Public Procurement in the Western Balkans and Turkey” stiče međunarodnu licencu za trenera budućih trenera (SIGMA certifkat). Nakon kraćeg vremena se potpuno opredjeljuje na nastavnu karijeru, te organizira i provodi niz edukacija za tijela javne vlasti, obveznike javne nabave, ali i gospodarske subjekte koji sudjeluju u sustavu javne nabave.

 

2017. godine se ponovo vraća u Zagreb, gdje se na Tehničkom veleučilištu veseli nastavku predavačke karijere, pa nakon kolegija Strateškog menadžmenta i Sustava javne nabave razvija nove kolegije: Poslovanje tvrtke, Financijska analiza i Upravljanje kvalitetom.

 

U ritmu novog doba puno vremena posvećuje i novim računalnim vještinama i znanjima, kao što su digitalni marketing (društvene mreže, Word Press, Mailchimp, Canva, Send Blaster, TimeWiever), nove elektronske aplikacije (eGrađani, eRačun, ePorezna, eMirovinsko, eZdravstveno, EOJN, digitalni certifikati), te ih želi prenijeti i upoznati studente sa istima.

 

Raduje se radu sa mladim, posebno onima željnima promjena i novih znanja, te u tom smjeru podržava i potiče razvoj svojih sinova.