Damir Delija

Damir Delija

e-mail: damir.delija@tvz.hr

Kratki životopis

Damir Delija je viši predavač na TVZ od 2017, doktor znanosti od 1989 godine. Specijaliziran je za područje digitalne forenzike I računalne sigurnosti, te predaje te premete na studiju Informacijske sigurnosti I digitalne forenzike.

 

Tijekom  karijere bio je konzultant u tvrtki INsig2 odgovoran za vođenje Odjela za digitalnu forenziku. Specijaliziran je za Guidance Enterprise i EnCase softver, UNIX te mrežnu forenziku. Damir je također i trener sa širokim znanjem o Guidance paleti proizvoda za digitalnu forenziku (Cyber ??Security, eDiscovery, Enterprise, FIM) I općenito digitalnoj forenzici.

 

Posjeduje EnCe i UFED certifikate,  certifikate za cyber sigurnosti, eDiscovery, EnScript, i razne druge Guidance Software proizvode. Damir je održao razne treninge za različita tijela za provedbu zakona i drugih organizacija. Posjeduje doktorat iz elektrotehnike, te je svestran trener i stručni predavač.

 

Tijekom svoje profesionalne karijere bavio se automatizacijom brodski sustava, administracijom AIX i UNIX sustava, mrežnom administracijom, trener za AIX sustave, sudjelovao na različitim projektima razvoja i implementaciji ICT sustava, bavio se općim IT treninzima i savjetovanjima a predaje  na Algebri  i Visokoj školi za informacijske tehnologije u Zagrebu.