Natalija Špehar

 

Natalija Špehar

e-mail: natalija.spehar@tvz.hr

Kratki životopis

Natalija Špehar rođena je 1965. godine. 1983. Maturirala je s odličnim uspjehom u Centru usmjerenog obrazovanja za kadrove u zdravstvu “Mirko Lenac” u Rijeci, te stekla zvanje zdravstveni stučni radnik fizioterapeutskog smjera. Iste godine upisala je Fakultet za fizičku kulturu Sveučilišta u Zagrebu na kojem je diplomirala 1988. godine i stekla zvanje profesorice fizičke kulture s usmjerenjem iz kineziterapije.

 

Aktivno se služi engleskim jezikom, te posjeduje aktivno znanje u korištenju MS Office-a na računalu. Dodatno se stručno usavršavala pohađajući tečajeve On-line tečajevi za izradu Web stranica u Front Page-u i pretraživanje Online baze podataka u organizaciji Edupoint-a. Izradila je i održava web stranicu za potrebe održavanja nastave Kineziološke kulture (Tjelesne i zdravstvene kulture) na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu http://nastava.tvz.hr/tzk-GRO.

 

Aktivna je u brojnim strukovnim organizacijama i promidžbi aktivnog načina života, te je i sama aktivna rekreativka u nekoliko sportskih aktivnosti (aerobika, fitness, badminton, planinarenje, biciklizam, jedrenje, skijanje).

 

U suradnji sa studenticama i studentima TVZ-a 2005. pokrenula je osnivanje Sportske udruge studenata TVZ-a te aktivno sudjelovala u uključivanju studenata TVZ-a u sportskim studentskim natjecanjima na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini na kojima studenti/ce postižu odlične rezultate. Za studente TVZ-a od 2008. godine organizira malonogometni turnir TVZ-a na kojem svake godine sudjeluje oko 200 studenata.

 

Autorica je i koautorica brojnih znanstvenih i stručnih članaka iz područja vježbanja i zdravog načina života, a poseban interes su istraživanja na studentskoj populaciji o sudjelovanju i stavovima prema redovitom tjelesnom vježbanju.