Sonja Zlatović

 

Sonja Zlatović

e-mail: sonja.zlatovic@tvz.hr

Kratki životopis

Završila Matematičku gimnaziju u Zagrebu, diplomirala i magistrirala na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, doktorirala na University of Tokyo (Department of Civil Engineering, Geotechnical Engineering Laboratory, mentor profesor Kenji Ishihara).

 

Područja zanimanja i rada: mehanika tla i geotehničko inženjerstvo, geotehnički laboratorij, geotehničko potresno inženjerstvo, potresno inženjerstvo.

 

Ovlašteni projektant.

 

Radila kao konstrukter projektant u Consulting projektu Prehrambeno bio-tehnološkog instituta, kao asistent i nastavnik na Građevinskom fakultetu, danas zaposlenik Graditeljskog odjela Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

 

U više navrata, kroz više godina bila zamjenik tj. pomoćnik pročelnika Odjela.

 

Od studenog 2003. do rujna 2006. prorektor (kasnije prodekan) za nastavu i studente Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, te vodila prijavu studijskih programa u skladu s Bolonjskim procesom za Tehničko veleučilište u Zagrebu.

 

Jako zainteresirana za razvoj nastave, nastavnika i studenata.

 

U proljeće 2006. bila kandidat Graditeljskog odjela za dekana.

 

Kroz pripremu studijskih programa (kao prorektor/prodekan, u 2005. godini) brinula posebno o specijalističkom diplomskom studiju na TVZ, koji je vodila od ideje o otvaranju, pripreme programa, pripreme upisa i početka izvedbe, sve do ljeta 2006, te opet od 1. veljače 2008. do izbora voditelja specijalizacija početkom 2009. i odvajanja pojedinih specijalizacija; nastavila je brinuti o studiju i zajedničkim elementima.

 

Za studente svojih predmeta godinama je uređivala stranice s oko 10.000 posjeta godišnje http://www.grad.hr/zlatovic/ i http://nastava.tvz.hr/zlatovic/nastava.htm sve do otvaranja zajedničkih stranica TVZ.

 

Za svoje studente napisala udžbenik Uvod u mehaniku tla.

 

Mnogobrojni materijali i upute nalaze se na web stranicama predmeta koje vodi.

 

Postavila je predmete Mehanika tla i Geotehnika na preddiplomskom stručnom studiju graditeljstva, koje sada vodi s mr.sc. Željkom Lebom.

 

S mr.sc. Božicom Marić (dugogodišnjom predsjednicom Hrvatske udruge za mehaniku tla i geotehničko inženjerstvo), i dipl.ing. Brunom Škacanom (dobitnikom nagrade HKIG Kolos) postavila je predmet Suvremene metode u geotehnici na specijalizaciji graditeljstvo Politehničkog specijalističkog diplomskog stručnog studija.

 

2009/2010 postavila je i od tada vodi predmet Upravljanje kvalitetom, također za specijalizaciju graditeljstvo.

 

Radila na pripremi vrlo uspjele XI Podunavske konferencije za mehaniku tla i geotehničko inženjerstvo održane 1998. godine u Poreču, na organizaciji 5. savjetovanja Hrvatskog geotehničkog društva (HGD) u Osijeku 2009., te na organizaciji prve europske geotehničke konferencije u Hrvatskoj, Eurock 2009. Potpredsjednica 7. savjetovanja HGD s međunarodnim sudjelovanjem u Varaždinu 2016. Član Upravnog odbora HGD.

 

Od 2010. godine priprema stranice Hrvatskog geotehničkog društva (http://www.hgd-cgs.hr/).

 

Koristi se engleskim, francuskim, ruskim, poljskim, a i japanskim jezikom.