Vatroslav Zuppa Bakša

 

Vatroslav Zuppa Bakša

mail: vatroslav.zuppa.baksa@tvz.hr

Kratki životopis

Vatroslav je rođen u Zagrebu 26.07.1990. Diplomirao je 2014. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu, smjer Elektroenergetika. 2015. godine na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu završava i Pedagoško–psihološko obrazovanje. Od 2014. godine radi kao nastavnik elektrotehničke i računalne grupe predmeta u srednjim strukovnim školama te kao nastavnik informatike u gimnazijama. U tom periodu bio je mentor učenicima na državnim natjecanjima iz informatike, a vodio je učenike i na državne i međunarodne izložbe radova (INOVA). Usputno je radio i kao vanjski predavač na Algebri na programima cjeloživotnog obrazovanja te u sklopu Digitalne akademije kao autor priručnika za programiranje za učenike osnovne škole.

 

Od 2018. godine radi kao asistent na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu (Elektrotehnički odjel) i to na predmetima: Osnove elektrotehnikeElektricitet i magnetizam Programiranje. 2018. i 2019. godine bio je voditelj kategorije znanje u sklopu studentskog natjecanja STEM Games.

 

Od 2020. godine je voditelj završnih ispita na Elektrotehničkom odjelu. Odlukom stručnog vijeća Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, 24. rujna 2020. godine izabran je u nastavno zvanje predavača, za područje tehničkih znanosti, polje elektrotehnika.

 

5. listopada 2020. godine odlukom Povjerenstva Ministarstva znanosti i obrazovanja nagrađen je nagradom za jednog od najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u školskoj godini 2019./2020.

 

Autor i koautor je srednjoškolskih udžbenika iz područja elektrotehnike i računalstva koji su pisani prema novom strukovnom kurikulumu, a napisao je i nekoliko stručnih članaka. Aktivno radi na razvoju novih strukovnih zanimanja iz područja struke.