Aktivna suradnja s gospodarstvom cilj je i pokretač svih stručnih i znanstvenih aktivnosti na Veleučilištu. Svaki od odjela tijesno surađuje s konkretnim gospodarskim  subjektima razvijajući i unapređujući nastavni kurikulum, ali i aktivnim sudjelovanjem vodećih stručnaka iz industrije u nastavi, stručnoj praksi i izradi završnih i diplomskih radova.

POZIV ZA SUDJELOVANJE - BJELOVAR STARTUP 2018.

Poštovana/i!

 

Grad Bjelovar organizira natječaj za najbolju projektnu ideju, “Bjelovar Startup 2018”. Za glavnu nagradu, pobjednika natjecanja, Grad Bjelovar je u proračunu osigurao 100.000 kuna, a Hrvatsko udruženje menadžera, HUM-CROMA osiguralo je punu stipendiju za pohađanje CROMA EDUcare mini MBA programa u jesenskom ciklusu 2018.g. u vrijednosti 22.500 kuna. Također, za trojicu finalista ovoga natjecanja od strane Poslovnih anđela – CRANE i HUMCROMA odobreno je besplatno mentoriranje, ekspertni konzalting iskusnih menadžera i poduzetnika u prvoj godini poslovanja.

 

Pravo sudjelovanja imaju sve pravne i fizičke osobe bez obzira na lokaciju, vrstu ideje, dob ili neke druge ograničavajuće faktore, uz uvjet da se nagrada može efektuirati tek nakon što se osnuje startup, odnosno inkorporira u odgovarajuću pravnu osobu.

 

U privitku uz ovaj poziv, dostavljamo i tri obrasca koja je potrebno popuniti i dostaviti u svrhu prijave projektne ideje na natječaj. Uz navedene uvjete u obrascima, jedan od ključnih kriterija je da među ravnopravnim finalistima natječaja, prednost će imati onaj koji prihvaća uvjet da posao započne/nastavi u Bjelovaru.

 

Natječaj traje od 1. ožujka do 1. travnja 2018. godine te Vas ljubazno molimo ispunjene obrasce pošaljite putem e- maila Ivani Jurković Piščević, direktorica Tehnološkog parka Bjelovar, direktor@tpbj.hr; (0989234385) najkasnije do 01.04.2018. godine.

 

Nakon detaljne analize pristiglih projektnih ideja od strane komisije koju čine, Saša Cvetojević, Hrvoje Prpić, Davorin Štetner, (CRANE) Vladimir Ferdelji, Esad Čolaković, (HUM-CROMA) Tajana Kesić Šapić, (HGK) Edin Hodžić, (IN2) Danijela Sokolić, (Ekonomski fakultet Rijeka) Zrinka Puharić, (Veleučilište u Bjelovaru),vedran VUjčić, (Zagrebačka banka), Igor Topljak, (Erste &Steiemarkische banka), priliku za predstavljanje, prezentaciju imat će petero finalista koji će biti pravovremeno o tome obaviješteni, a najkasnije tri dana prije određenoga termina.

13. međunarodni Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Austrija je zemlja partner ovogodišnjeg 13. međunarodnog Sajma stipendija i visokog obrazovanja, koji se održava 17.10.2017. u Zagrebu i 19.10.2017. u Rijeci.

 

Osim austrijskih obrazovnih institucija, na sajmu će se predstaviti i austrijske tvrtke iz tehnološkog i IT-sektora, kao i njihova predstavništva u Hrvatskoj, koje studentima, apsolventima i diplomantima hrvatskih sveučilišta iz STEM-područja nude mogućnost obrazovanja, stručnog usavršavanja i razvoja karijere – kako u Austriji, tako i u Hrvatskoj.

 

Pozivamo sve studente Tehničkog veleučilišta u Zgrebu da nas posjete i iskoriste priliku razgovora s 9 konkretnih austrijskih poslodavaca. Više o događaju na

 

http://www.advantageaustria.org/hr/events/Recruiting.hr.html

Kako ostvariti kontakt

Najčešći oblici suradnje s tvrtkama koje su međunarodno relevantne u području studentske specijalizacije u pravilu se baziraju na elementima koji našim studentima osiguravaju direktan uvid u recentna industrijska znanja i praksu, te znatno podižu osobnu zapošljivost.

 

Liste nekih od tvrtki s kojima imamo potpisan sporazum o suradnji u područjima zajedničkog interesa i s kojima preko karijernih savjetnika vašeg odjela možete i direktno stupiti u kontakt nalaze se na stranicama

 

https://www.tvz.hr/medunarodna-i-nacionalna-suradnja/suradnja-s-gospodarstvom