Specijalistički diplomski stručni studij Digitalna ekonomija osmišljen je nakon intenzivnih konzultacija s predstavnicima uspješnih poduzeća s područja računarskih i informacijsko-komunikacijskih djelatnosti s kojima Tehničko veleučilište u Zagrebu već godinama uspješno surađuje i slijedom preporuka strateških dokumenata Republike Hrvatske koji ističu potrebu povezivanja akademskog sektora s tržištem rada i inzistiraju na mjerljivim i primjenjivim ishodima učenja.

 

Velika konkurentska prednost Specijalističkog diplomskog stručnog studija Digitalna ekonomija ogleda se u tome što taj studijski program pruža potrebita znanja iz područja društvenih i tehničkih znanosti, što ga čini jedinstvenim na području Republike Hrvatske. Upis na Specijalistički diplomski stručni studij Digitalna ekonomija omogućen je svim studentima-icama koji su dosadašnjim obrazovanjem stekli najmanje 180 ECTS bodova na preddiplomskom studiju visokoškolskih ustanova iz tehničkog ili društvenog znanstvenog područja, i to bez polaganja razlikovnih ispita.

USMJERENJA I UPISNE KVOTE

Na Specijalistički diplomski stručni studij Digitalna ekonomija svake akademske godine može se upisati 60 novih izvanrednih studenata-ica, koji će pohađati predavanja svakog radnog dana u popodnevnom terminu. Kolegiji na 1. godini diplomskog studija obavezni su za sve studente-ice, a u 2. godini će na studijskom programu biti ponuđena tri izborna modula, i to:

 

  • Digitalna transformacija
  • Poduzetništvo u digitalnoj ekonomiji
  • Digitalni marketing
Nastavni plan i program

Izvedbeni plan za: Izvanredni politehnički diplomski specijalistički stručni studij digitalne ekonomije

 

Nastavni plan na Hrvatskom

 

Nastavni plan na Engleskom

Literatura

Popis korisne literature

Studentska služba

Vrbik 8 (prizemlje), 10000 Zagreb

 

e-mail: vmerlic@tvz.hr