Tehničko veleučilište u Zagrebu upisuje redovne ili izvanredne studente na sve svoje preddiplomske stručne studije prvi puta isključivo putem Nacionalnog sustava za upis na Visoka učilišta. Sve informacije o uvjetima upisa i kvotama možete pronaći na www.postani-student.hr.

1.     Korak: postani student

Preostala slobodna mjesta za upis u prijediplomske studije moći ćete pronaći na ovom linku. 

2.     Korak: dobavite potrebne dokumente


Iz aplikacije e-građanin izvucite i ispišite:
–          Domovnicu (podaci o državljanstvu)
–          Rodni list sa OIB (podaci iz matice rođenih)
–          Potvrdu o prebivalištu (MUP)

Pribavite svjedodžbu o završnom ispitu srednje škole i potvrdu o položenom ispitu državne mature (originali)
–          Ako niste još dobili diplomu ili svjedodžbu od srednje škole istu ćete dostaviti kada je dobijete u dogovoru sa studentskom službom studija koji upisujete (na upisima treća faza).
Napravite fotografiju (4cmx6cm) – potrebna je samo jedna
–          Fotografiju će trebati nalijepiti na matični list u drugoj fazi upisa
Uplatite troškove upisa u iznosu od 50,00EUR
–          Primjer HUB-3 uplatnice objavljen je na stranici https://moj.tvz.hr   (Korisnički račun: gost, lozinka: OIB pristupnika). Potrebno je izabrati ispravan studij u gornjem lijevom kutu i odabrati nastava-izgled uplatnica pod naslovom: troškovi upisa akademske godine.

Pročitajte natječaj za upis: (natjecaj_2425.pdf) , odluku o školarinama: (skolarine2425.pdf) i predložak ugovora o studiranju (naročito članak 3) ugovor_o_studiranju.pdf. Važan dokument za proces studiranja je Pravilnik o studiranju (link: Pravilnik o studiranju.pdf).
 

3.     Korak: Rang liste za upise na studije


Ovdje će biti objavljene konačne rang liste za ljetni i jesenski rok koje će sadržavati OIB pristupnika te termin i lokaciju kada mora doći na upise. Na ovoj stranici će također biti objavljene odluke o završetku upisa ili eventualnim slobodnim mjestima u jesenkom roku.

Umjesto pristupnika osobno može doći roditelj ili netko drugi.
U slučaju dolaska jednog od roditelja ili punoljetne sestre/brata pristupnika nije potrebna punomoć već samo kopija osobne iskaznice pristupnika i roditelja/brata/sestre.
U slučaju da umjesto pristupnika dolazi treća osoba ista može izvršiti upis samo uz punomoć ovjerenu kod javnog bilježnika. U punomoći je potrebno navest ime, prezime i OIB osobe koju se opunomoćuje te za koga se punomoć sastavlja, zamjena opunomoćene osobe nije moguća. Svrha punomoći je „provedba svih koraka upisa pristupnika na prvu godinu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu“ Opunomoćenik je dužan izvijestiti pristupnika o svim materijalima i dokumentaciji koje je preuzeo te mu predati podatke za aktivaciju korisničkog imena i lozinke za AAIEDU sustav. Pristupnik je dužan prije davanja privole pročitati i biti suglasan sa natječajem za upis i tekstom ugovora o studiranju.

U navedenom terminu morate doći osobno* na upise. Dodjela termina omogućava sprječavanje gužvi i bržu obradu podataka.
Pristupnici koji ne dođu na upise smatraju se da su odustali te se u sustavu prijavljuje slobodno mjesto za jesenski rok.
 


Lokacije su :
–         Informatika, računarstvo, strojarstvo, mehatronika: Vrbik 8, Zagreb
–         Elektrotehnika: Konavoska 2 , Zagreb
–         Graditeljstvo: Avenija Većeslava Holjevca 15, Zagreb

4.     Korak : dolazak u terminu na lokaciju

Korak A – preuzimanje ugovora i ostale upisne dokumentacije
Korak B  – Popunjavanje upisne dokumentacije (predviđen je prostor)
Korak C – predaja dokumentacija, provjera dokumenata i odradba upisa

 

5.     Korak: aktivacija korisničkog računa 

Kod kuće prema uputama upisne dokumentacije aktivirajte korisnički račun na adresi: https://www.isvu.hr/studomat/hr/prijava
te pristupite AAIEDU, moj.tvz.hr te ostalim resursima Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Pripazite postoji rok za aktivaciju lozinke. Ako to ne učinite u zadanom roku morati ćete snositi troškove molbe za reset lozinke u mjesecu rujnu ili listopadu.
Bez aktiviranog korisničkog računa neće biti moguće poslati fotografiju za izradu studentske iskaznice.

6.     Korak : slanje fotografije za izradu studentske iskaznice ‘X-ice’

Fotografija za izradu studentske iskaznice dostavlja se u digitalnom formatu isključivo s adrese elektroničke pošte dodijeljene od strane Tehničkog veleučilišta u Zagrebu na adresu elektroničke pošte: studentska-iskaznica@tvz.hr.

Kako bi mogli poslati fotografiju za izradu studentske iskaznice potrebno je kod kuće:

– konfigurirati klijent elektroničke pošte za rad računom elektroničke pošte dodijeljene od TVZ-a (fotografija se šalje isključivo s te adrese npr. ime.prezime@tvz.hr)

– pripremiti fotografiju u digitalnom formatu koju treba obavezno pohraniti u datoteku u JPG formatu razlučivosti 300 x 300 px (piksela) i preporučeno 300 dpi (točaka po inču) te datoteku imenovati „slika.jpg“.Detaljne upute za pripremu fotografije.

– datoteku formiranu na opisani način dodati kao privitak u novu poruku elektroničke pošte.

– Naslov poruke (subject) treba upisati u obliku:

Ime Prezime – JMBAG
Za naslov se upisuje ime i prezime osobe koja traži izradu iskaznice, te umjesto JMBAG treba upisati broj koji je pridružen osobi prilikom prvog upisa na akademske institucije JMBAG (Jedinstveni Matični Broj Akademskog Građanina).

Ovom koraku mogu pristupiti samo studenti koji u koraku 4C obave upis u cijelosti , što znači da imaju svu dokumentaciju, dokaz o uplati troškova upisa i dokaz o uplati prve rate školarine. U slučaju da nešto nije dostavljeno pristupnik dogovara termin sa studentskom službom za dostavu te po obavljenom upisu u cijelosti šalje zahtjev za izradu studentske iskaznice (npr. u 9 mjesecu pri čemu će X-ica biti dostupna u 11 mjesecu).

7.     Korak: Dolazak na prvo predavanje

Uvodno predavanje za brucoše biti će organizirano u petak neposredno prije početka nastave ili u ponedjeljak (prvi dan nastave) odvojeno za pojedine studije. Točan termin biti će objavljen na moj.tvz.hr krajem mjeseca rujna po izradi rasporeda nastave za sve studente. Ako Vam nije aktivan korisnički račun na moj.tvz.hr možete vidjeti raspored sati ako se ulogirate kao korisnik sa korisničkim imenom gost i lozinkom koja sadrži Vaš OIB.

Izvještaj za redoviti i izvanredni stručni prijediplomski studij

Skip to content