ČAK 40 PARTNERA, 60 RADIONICA I 9 PANELA NA OVOGODIŠNJEM MUZZA TJEDNU ZNANOSTI

Muzza tjedan znanosti, na veliko veselje djece i mladih, ali i odraslih vodi nas u svijet znanosti od 19. do 22. svibnja u Paviljonu 10a Zagrebačkog Velesajma. Čak 40 partnera ove će godine predstaviti najnovija dostignuća iz znanosti, budućnosti iz STEM područja te iz prirodnih i društvenih tema. U tri će se dana održati i devet panela.

Ulaz na Zagrebački Velesajam je besplatan za sve posjetitelje. Tjedan znanosti je novo iskustvo za djecu, mlade i studente. On okuplja akademsku i tehnološku zajednicu. Kroz interaktivno učenje i umrežavanje ostvaruje susrete s znanstvenicima.

“Jako smo sretni što ćemo najvažnijoj publici, djeci i mladima, predstaviti ono najbolje od hrvatske znanosti. Smatramo da je jako važno u današnjem društvu promicati stvarne vrijednosti i stavljati naglasak na obrazovanje i znanost kao na stupove naprednog društva. Pozivamo djecu i njihove roditelje da nas posjete i uživaju u zabavnim aspektima znanosti.” – izjavila je Đurđica Protić, predsjednica udruge MUZZA.

Ovogodišnji Muzza tjedan znanosti obuhvatio je sve relevantne teme i svrstao u 14 područja; Pogled u svemir, Humanija – znanost o čovjeku, Superorganizam, Budućnost robota, Budućnost prometa, Mali znanstvenici, Senzacionalna znanost, Muzza LAB, E- LAB, Ekologija i klima, Filmska i medijska pismenost, Igrom do zdravlja te Biljni i životinjski svijet.

 “Turistička zajednica grada Zagreba s veseljem podržava MUZZA Tjedan znanosti. Ovom je događanju edukativnog i turističkog karaktera cilj promicanje znanosti i njezino približavanje djeci i mladima, a to je važno ne samo za građane grada Zagreba nego i za goste koji naš grad posjećuju upravo radi ovakvih manifestacija.” –  izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Na čak 9 panela sudjelovat će vodeći hrvatski znanstvenici, gospodarstvenici te uglednici. Ministri Branko Bačić i Oleg Butković, Akademik Bojan Jerbić, Mate Rimac , Lovro Palaversa s Instituta Ruđer Bošković, Ante Radonić, astronom i popularizator astronomije, meteorolog Zoran Vakula, inovator Vjekoslav Majetić, Alan Sumina iz Nanobita, glavna direktorica  HUP-a Irena Weber te brojni drugi.

Muzza tjedan znanosti prošle je godine posjetilo više od 9000 djece i mladih. S novom lokacijom te velikim povećanjem zanimljivih sadržaja ovaj događaj budućnosti ne smijemo propustiti.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici: www.muzza.hr

Partneri projekta su: Turistička zajednica grada Zagreba, grad Zagreb, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zaklada Hrvatska za djecu, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Fakultet prometnih znanosti, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Kineziološki fakultet Zagreb,  Hrvatsko katoličko sveučilište, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Algebra,  Medicinski  fakultet u Zagrebu, Hrvatsko društvo za medicinsku biokemiju, Klinički bolnički centar Sveti Duh, Institut Ruđer Bošković, Ericsson Nikola Tesla, Končar, Infobip, Rimac, Tesla, Hrvatski prirodoslovni muzej, Tifološki muzej, Hoću knjigu, Ida Didacta, Plavi svijet, Fizika ekspress, Petica, Atos, Alert – full servis marketinška agencija, Zvona Catering, CircuitMess, Robokacija i Deloitte.

Categories: Vijesti@TVZ

Skip to content