Kako se najbolje pripremiti za svijet rada? Što poslodavci traže od budućih zaposlenika? Kako izgleda selekcijski proces za studentsku praksu ili posao? Koje su tehnologije najčešće korištene u praksi? To su neka od pitanja koja kopkaju studente, a informacije najčešće traže na job fair eventima.

 

Zato je CROZ odlučio pojačati takve aktivnosti za studente i iskoristiti popularizaciju online događanja u doba korone. Tako su nastale Ćakule s CROZ-ovcima – niz online druženja sa studentima i zaposlenicima CROZ-a. Ideja je da u sat vremena ugodnog i opuštenog Zoom druženja CROZ-ovci iz različitih timova odgovaraju na pitanja studenata kako bi lakše došli do informacija o aktualnim tehnologijama, primjeni znanja stečenih na faksu u budućem radu, selekcijskom procesu i kompetencijama koje poslodavci traže, standardima u radu, ali i o svemu ostalome što ih muči i kopka.

 

 

Prvi je takav događaj Ćakula s CROZ developerima u četvrtak 17.12. u 16.00h. Za prijavu je potrebno ispuniti par podataka na linku i tako bookirati sat vremena opuštene, ali vrlo informativne ćakule s Matom (developer i team lead) i Božom (student developer) koji će odgovarati na pitanja o:

  • Javi i drugim tehnologijama (Spring, React, Openshift…)
  • (Ne)urednom kodu
  • Debugiranju nemogućih problema
  • Studentskim praksama i selekcijskom procesu za prakse/posao
  • Radu uz studij i nakon studija
  • Radu u timovima na ogromnim projektima
  • Svakodnevici CROZ-a…

 

Nakon developerske, slijede Ćakule s data inženjerima, poslovnim analitičarima, sistem inženjerima, UX/UI dizajnerima/front-end developerima i HR-ušama. Sve informacije o nadolazećim Ćakulama, kao i poklonima koje će CROZ uskoro dijeliti, mogu se pronaći na društvenim mrežama: CROZ Facebook i CROZ Instagram, a više o studentskim praksama u CROZ-u na: ljetniakcelerator.croz.net.

 

Prijave za Ćakulu s developerima traju do srijede 16.12. do kraja dana.

Objavljeno: 10.12.2020.