Generalna tema objedinjuje sva četiri STEM područja – Science, Technology, Engineering i Mathematics te usmjerava natjecatelje i sudionike STEM Gamesa na pitanja i izazove s kojima se suočavamo. Na nju se naslanjaju podteme – specifični problemi koje će studenti rješavati i tako odmjeravati svoje znanje u STEM Games Arenama.

POZIV NA STEM GAMES

Baš mi se sviđa taj novi STEM games i želio bi ići, ali kako i gdje?!

Lokacija i termin održavanja STEM games-a su poznati pa će se tako ove godine STEM games održati u Rovinju od 5. do 10. svibnja. Ako si pročitao našu prošlu objavu i malo se informirao onda već znaš da se možeš natjecati u znanju ili u sportu. Ove godine imamo i novost da možeš ići s nama kao navijač. Jel tako da to super zvuči, ideš kao navijač, ne moraš se zamarati natjecanjima nego se samo zabavljati i još ti TVZ subvencionira put (šalimo se, ne subvencionira). Ali, ajmo po redu.

Što se tiče sporta, za njega nemamo otvorene prijave, jer se oslanjamo na naše ekipe koje se već bore za nas na raznim natjecanjima. Ako baš misliš da bi mogao doprinijeti našim timovima ili pojedinačno u sportu možeš se javiti našoj voditeljici sporta (natalija.spehar@tvz.hr) i objasniti joj zašto misliš da bi baš tebe trebali povesti. Ne treba te biti strah, ne grize 🙂

Za znanje je druga priča, tu se možeš slobodno prijaviti i to u jednoj od arena u kojima se TVZ natječe (od STEM nam fali samo S) tako da ti izbor spada na Technology, Engineering ili Mathematics arenu.

Želiš li znati koje kompetencije su potrebne za pojedinu arenu?

Zaputi se na:

Što se tiče navijačkog paketa, tu se možeš slobodno prijaviti, ali u tom slučaju TVZ ti ne subvencionira put, ali ti organizira put i smještaj i garantira dobru zabavu. Naravno, broj navijača je ograničen (traje do isteka zaliha 🙂 ).

A kako se prijaviti? Zaputi se na stranicu: https://stemgames.hr/prijava/ i ispuni pretprijavu. Pretprijave traju do 25.3. nakon čega će biti napravljena selekcija te se prema tome početi slagati timovi za natjecanja.

Skip to content