Tehničko veleučilište u Zagrebu (TVZ) je politehničko učilište koje pruža izobrazbu iz različitih struka, što daje priliku za vrlo precizno pozicioniranje prema zahtjevima tržišta rada. TVZ obrazuje inženjere i specijaliste iz područja elektrotehnike, graditeljstva, informatike, računarstva, strojarstva, mehatronike te protetike i ortotike.

Na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu stalno je zaposleno oko 150 profesora i asistenata, a više od 100, što predavača s drugih visokoškolskih ustanova, što priznatih stručnjaka iz prakse honorarno sudjeluje u nastavi i radu. Iako je TVZ primarno okrenuto izobrazbi struke, nastavno osoblje predvodi više od 20 stalno zaposlenih doktora znanosti s velikim i dokazanim znanstvenim i stručnim potencijalom.

Svake akademske godine bogatiji smo za više od 1.000 mladih i perspektivnih studenta koji se s uspjehom pridružuju velikoj alumni zajednici koja oblikuje inženjere više od 50 godina. Na stručne se studije svake godine upisuje preko 800, a na specijalističke oko 300 novih studenata, tako da ih trenutno aktivno studira više od 4.300. Svi se obrazuju za što konkretnija inženjerska zanimanja, uz izvrsno opremljenu računalno-laboratorisku infrastrukturu koju danas čini preko 600 računala, u više od 40 računalno opremljenih kabineta/učionica i 17 vrhunski opremljenih specijaliziranih laboratorija.

Vrlo ambicioznim planovima za obzor 2020/25, neprestanim usavršavanje postojećih i pokretanjem novih studijskih programa, sigurni smo da predstavljamo daleko najbolje i najveće hrvatsko veleučilište.

Skip to content