TVZ Mobile challenge cup (TVZ Mc2) studentsko je natjecanje koje od 2013. godine organizira Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu te potvrđuje uspješnost budućih programera i dizajnera s TVZ-a. Radi se o najvećem hrvatskom studentskom natjecanju u razvoju aplikacija na mobilnim platformama.

Natjecanje je izrazito edukativnog karaktera, jer se od siječnja do travnja svake godine održavaju radionice i predavanja u suradnji s partnerima natjecanja (preko 20 vodećih ICT tvrtki). Samo natjecanje traje 6 tjedana a vrijedne nagrade poslodavci dodjeljuju najboljima na svečanom finalu u svibnju. Natjecanje je jedinstveno po timskoj suradnji studenata informatičkog dizajna i programera koji zajednički kreiraju svoj projekt prema zadanoj temi koja je svake godine drugačija, a određuje ju CISEx – Udruga hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera.

Natjecanje pruža priliku svim studentima koji žele naučiti razvijati aplikacije za sve današnje mobilne platforme da samo u nekoliko mjeseci nauče programirati, formiraju tim i aktivno rade s mentorima iz poslovne ICT zajednice na rješavanju konkretnih problema.
Sudjelovanjem u natjecanju, studenti usvajaju vrijedna praktična znanja iz područja tehničkih aktivnosti što je najbolji način njihova uključivanja u proizvodni ICT sektor i uspješno natjecanje na tržištu rada.

Skip to content