Dobro došli na stručni studij mehatronike

Pogledajte promociju diplomanata 2022.

Više…

Upišite specijalistički diplomski stručni studij strojarstva

Više
UVOD

S diplomom programa stručni prijediplomski studij Mehatronika moći ćeš samostalno obavljati poslove projektiranja i održavanja mehatroničkih sustava.
 
Po završetku stručnog studija bit ćeš osposobljen za posao u proizvodnim djelatnostima, organizacijama te javnim i privatnim poduzećima i gospodarskim subjektima kao što je metaloprerađivačka i elektrostrojarska industrija, farmaceutska i prehrambena industrija, proizvodnja bijele tehnike i svih ostalih mehatroničkih uređaja.
Fokus – Na studiju mehatronike fokusiramo se na kontinuirano praćenje napretka tehnologija kako bismo pratili razvoj u industrijskom svijetu. Mehatronika je interdisciplinarna kombinacija i interakcija komponenti i modula strojarstva, elektronike i računarstva u mehatroničkim sustavima. Studenti stječu između ostalog znanja iz područja automatike, robotike, ugradbenih računalnih sustava, senzorike, elektromotornih pogona i osnova poduzetništva.

ISHODI STUDIJA I STEČENO ZVANJE

Stručni prijediplomski studij Mehatronika traje tri (III) akademske godine kroz šest (VI) semestara. Završetkom studija stječe se 180 ECTS bodova i zvanje prvostupnik (baccalaureus) mehatronike (bacc. mech.)

SMJEROVI I UPISNE KVOTE

Na studiju ne postoje dodatni smjerovi, student ima mogućnost odabira s  popisa obaveznih izbornih kolegija.


Upisne kvote se nalaze na niže navedenom linku:
https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx

KARIJERA

Kako bismo vam približili ovaj interdisciplinarni inženjerski svijet sklopili smo mnoštvo sporazuma o suradnji s gospodarstvom, gdje ćeš kroz studentsku praksu uz pomoć inženjera rješavati svoje prve inženjerske zadatke i možda ostvariti prve kontakte koji će ti omogućiti zapošljavanje.
Studiranje na mehatronici TVZ-a omogućit će ti korištenje interdisciplinarnih znanja na radnim mjestima projektiranja i održavanja strojeva i automatiziranih industrijskih sustava, a inovativni pristup možeš primijeniti u vlastitom poslu i privatnom poduzetništvu. Ukratko, stečenim znanjem i vještinama možeš pridonijeti implementaciji posljednje industrijske revolucije – Industrije 4.0.

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

Nastavni plan i program potpuno su isti su za redoviti i izvanredni studij. Nastava na svim studijima odvija se od ponedjeljka do subote u jutarnjim i/ili popodnevnim satima sukladno prostornim mogućnostima Veleučilišta. 
Nastavni plan i program potpuno su isti su za redoviti i izvanredni studij

UVJETI UPISA

Tehničko veleučilište u Zagrebu upisuje redovne ili izvanredne studente na sve svoje preddiplomske stručne studije isključivo putem Nacionalnog sustava za upis na Visoka učilišta. Sve informacije o uvjetima upisa i kvotama možete pronaći na www.postani-student.hr.

STUDENTSKA SLUŽBA

Radno vrijeme: ponedjeljak od 16:00 – 18:00 sati, utorak, srijeda, četvrtak, petak od 10:00 – 12:00 sati

Josipa Konjić, djelatnica studentske službe
Mail: josipa.konjic@tvz.hr
Kontakt telefona 01/5603947
Upite za prijediplomski studij mehatronike šaljete na josipa.konjic@tvz.hr

Iva Rebić, djelatnica studentske službe
Kontakt telefon 01/5603930
Studentska služba nalazi se na lokaciji Vrbik 8, prizemlje.

Skip to content