ERASMUS+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja (opće obrazovanjevisoko obrazovanjeobrazovanje odraslih), osposobljavanja (strukovno obrazovanje i osposobljavanje), mladih sporta.

Erasmus+ program nudi studentima TVZ-a dodjelu financijske potpore za studiranje jednog semestra tijekom studija na partnerskim visokoškolskim ustanovama unutar Europske unije ili dodjelu financijske potpore za stručnu praksu u tvrtci unutar Europske unije u trajanju dva do šest mjeseci. Natječaj za Erasmus+ mobilnost objavljuje se u pravilu dva puta godišnje – na početku svakog semestra.

Od 2015. godine, u okviru programa Erasmus+(KA171) otvorene su mogućnosti akademske razmjene za studente i osoblje s institucijama visokog obrazovanja iz tzv. partnerskih država odnosno zemlja izvan EU. Kao i u slučaju suradnje s programskim zemlja, suradnju s partnerskim zemljama temelji se na međuinstitucijskim sporazumima.


Skip to content