Dobro došli na Stručni diplomski studij Informatika

Pogledajte promociju diplomanata 2022.

Više…

Pogledajte naše cjeloživotno obrazovanje

Više…
UVOD

Nakon završetka Stručni diplomski studij Informatika u trajanju od 2 godine (4 semestra) stječeš 120 ECTS bodova i stručni naziv “magistar inženjer informacijskih tehnologija” (mag. ing. techn. inf.). Nastavni plan u potpunosti je prilagođen studiju uz rad te se stječu specijalističke kompetencije za široku lepezu izrazito traženih poslova. U izvedbi nastave sudjeluju i mnogi vanjski suradnici/stručnjaci koji iz prve ruke prenose svoja praktična iskustva i znanja kako bi nakon završetka studija raspolagao što modernijim pristupima i vještinama potrebnima za rad u struci. Kvaliteta studija prepoznata je i od strane tržišta rada u obliku visokog stupnja zapošljivosti.

ISHODI STUDIJA I STEČENO ZVANJE

Stručni diplomski studij Informatika traje četiri (IV) semestara. Završetkom studija stječe se 120 ECTS bodova i zvanje: magistar inženjer informacijskih tehnologija (mag. ing. techn. inf.).

SMJEROVI I UPISNE KVOTE

Struktura nastavnih sadržaja određena je tako da je prvi semestar zajednički za sva tri modula, nakon čega studenti slušaju obavezne i izborne kolegije koji su specijalizirani za jedan od tri modula.
 
Modul “Dizajn i multimedija” usmjeren je na stjecanje kompetencija iz područja grafičkog i web dizajna te e-Učenja. Program ovog modula koncipiran je tako da kroz obavezne i izborne kolegije studenti steknu kompetencije bitne za dizajn web
aplikacija, grafičkih dokumenata i vrijednosnica.
 
Modul “e-Poslovanje” usmjeren je na stjecanje kompetencija analitičara informacijskih sustava u različitim poslovnim okruženjima. Program ovog modula koncipiran je tako da kroz obavezne kolegije studenti steknu kompetencije bitne za razvoj i upravljanje informacijskim sustavima. Kroz izborne kolegije stječu se dodatne kompetencije analitičara IT sustava koje su bitne za suradnju s programerima.
 
Modul “Računarski sustavi” dijeli se na dva usmjerenja: Mreže i mrežni sustavi te Programsko inženjerstvo računalnih i ugradbenih sustava.
·       Usmjerenje “Mreže i mrežni sustavi” orijentirano je na stjecanje kompetencija sistemskih inženjera računalnih sustava u različitim poslovnim okruženjima. Program ovog usmjerenja koncipiran je tako da kroz obavezne i izborne kolegije studenti steknu kompetencije bitne za konfiguriranje složenih mrežnih i poslužiteljskih sustava.
·       Usmjerenje “Programsko inženjerstvo računarskih i ugradbenih sustava” orijentirano je na stjecanje kompetencija programera informacijskih sustava u različitim poslovnim okruženjima. Program ovog usmjerenja koncipiran je tako da kroz obavezne i izborne kolegije studenti steknu kompetencije bitne za razvoj i programiranje složenih informacijskih sustava u različitim okruženjima i platformama.

Više na https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx
 

KARIJERA

Kao magistar inženjer informacijskih tehnologija raspolagat ćeš znanjima i vještinama koja su potrebna za razvoj i održavanje složenih informacijskih sustava. Kroz projektni rad tijekom studija upoznat ćeš mnoge tehnologije, pristupe i alate za rješavanje konkretnih problema iz prakse, te ćeš na taj način biti prepoznat i kao vrijedan član svakog tima. Također, stečena znanja omogućit će ti daljnje samostalno usavršavanje te praćenje trendova u tehnologiji i struci.

NASTAVNI PLAN I PROGRAM
UVJETI UPISA

Preduvjet: završen prijediplomski studij (180 ECTS).
 
Upisuje se 130 izvanrednih i 30 redovnih studenata, a nastava se provodi uz definirane posebne specijalističke module koji su složeni prema specijalističkim znanjima koje student stječe završetkom studija.

Razredbeni postupak temelji se na uspjehu na preddiplomskom studiju, razredbenom ispitu poznavanja informatičko-računarske kulture te ocjenama izabranih predmeta za specijalizaciju.

Cijena ECTS boda za izvanredne studente:

KategorijaIznos
Cijena koju plaća pravna osoba 250 kuna/ECTS bod
Studenti sami plaćaju studij (fizičke osobe) 250 kuna/ECTS bod
Studenti koji nisu državljani EU ili nemaju hrvatsko državljanstvo 250 kuna/ECTS bod
STUDENTSKA SLUŽBA

Vrbik 8 (prizemlje), 10000 Zagreb
Blaženka Lozančić (blozanci1@tvz.hr)
tel: + 385 (0)1 5603 946
(pon, ut, sri, čet: 16:00 do 18:00
pet: 10:00 do 12:00)


Molimo stranke, ukoliko nas nisu u mogućnosti dobiti na broj telefona + 385 (0)1 5603 946, da se obrate na navedenu e-mail adresu.
 

Skip to content