Prošle godine u sklopu natjecanja EBEC uspješno je održan sajam karijera. Motivirani prošlogodišnjim uspjehom i velikim interesom među studentima i poslodavcima, na samom početku akademske godine, 15. listopada, BEST Zagreb i ove godine organizira sajam karijera pod nazivom Career Day 2020, koji će se nastaviti 16. Listopada sa Speed Networkingom i panel raspravom u kojoj će predstavnici raspraviti na temu poslovanja u doba COVID-19 s raznih stajališta. Kao dinamična i mlada studentska udruga tražili smo kreativan odgovor na trenutnu situaciju u Hrvatskoj, ali i svijetu, stoga će se ovogodišnji Career Day odvijati online putem.

 

Tvrtke koje će se moći sresti na ovogodišnjem Career Dayju su: dSPACE, Asecco, BE-terna, 404 agency, Undabot, KING ICT, Gideon Brothers, ch-aviation, GlobalLogic, Speck agency, 2Front, INETEC, HSTEC i drugi.

 

Cilj Career Dayja je povezivati studente s potencijalnim poslodavcima i informiranje istih
o raznim mogućnostima zaposlenja unutar, ali i izvan zemlje. Sajmovi karijera nedvojbeno su rastući trend u cijelome svijetu radi mnogobrojnih prednosti koje takav oblik networkinga nudi studentima i poslodavcima.

 

Studentima je ovo najčešće prvi korak u ostvarenju svoje karijerne vizije jer im pruža mogućnost stvaranja poznanstava koja im otvaraju vrata u nove sfere poslovnog života i mogućnosti zaposlenja, ali i izlaganje tržištu rada i prije završetka obrazovanja.

 

Poslodavci ideju sajma karijera koriste kao priliku da u profil svoje tvrtke ukomponiraju upravo onu ciljanu skupinu ljudi koja im je potrebna za napredak organizacije u cijelosti. To dodatno ostvaruju konceptom Speed Networkinga.

 

Speed Networking je spoj opuštenog i poslovnog podrazumijeva niz petominutnih intervjua sa raznovrsnim kandidatima. Putem online platforme, svaki poslodavac u 5 minuta pojedinačnom kandidatu može postaviti niz pitanja koje smatra važnim za svog potencijalno budućeg zaposlenika.

 

Također, prijavljeni kandidati imaju priliku pitati što ih zanima vezano za zaposlenje. Na taj način tvrtkama je omogućen lakši pristup motiviranim studentima, brže i efikasnije pronalaženje kvalitetnih zaposlenika, kao i prijenos iskustava i znanja poduzetnika studentima. Studenti se na Speed Networking mogu prijaviti do 11. listopada 2020. godine.

 

 

Kontakti:

 

Leo Bolješić, odgovoran za odnose s javnošću
+385(0) 99 404 6906
leo.boljesic@best.hr

 

Maria Lučić, glavna organizatorica
+385(0) 99 768 6462
maria.lucic@best.hr

Objavljeno: 6.10.2020.