Zagreb, 6. lipnja 2017. – U prostorijama Inovacijskog centra HUB385 predstavljanjem 7 najboljih ovogodišnjih aplikacija po kriterijima organizatora, održano je finale velikog studentskog natjecanja Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu (TVZ) u izradi mobilnih aplikacija –TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2).

 

Pravu vrijednost ovakvih studentskih natjecanja predstavlja vrlo usmjerena i stručna edukacija. Na TVZ Mc2 Baušteli i Android i Design radionicama održali su predavanja SPAN, Infinum, Five, Degordian i Undabot. Uz aktivno sudjelovanje još 20 partnera na TVZ Mc2 Partnerskim stolovima tijekom veljače i ožujka, aktivno je bilo više od 250 studenata svih smjerova TVZ-a.

 

Tema natjecanja je bio turizam, a studenti su imali 6 tjedana za izradu aplikacija i još jedan za susret s partnerima radi mentoriranja i savjetovanja. Prijavilo se preko sto studenata te su formirana 29 tima i predana 12 rješenja, a organizatori su odabrali i rangirali najboljih 7 koji su predstavljeni i demonstrirani partnerskom žiriju.

 

U kratkom obraćanju prije samog procesa ocjenjivanja, studentima i natjecateljima podršku je dao Damir Popović, član IO CISEx-a, a veliku zahvalu partnerima iskazala je i mentorica natjecanja profesorica Mia Čarapina. Svima prisutnima srdačno se i zahvalila dekanica dr.sc. Slavica Ćosović Bajić, koja svojim prisustvom na svakom finalu i osobno pokazuje koliko je Tehničkom veleučilištu važna aktivna veza s IT partnerima.

 

Svi partneri su tjedan prije finala imali pristup kodu, dokumentaciji i aplikacijama, a odabrati najbolje imali su pravo samo oni koji prisustvovali finalnom pitchu i demonstraciji, a to su bili: CISEx, Citus, Combis, CROZ, Degordian, Infinum, Microblink, Mobendo, Nanobit, Rimac Automobili, Transpose i Undabot. Žiri je odlučio sljedeće:

 

Prvo mjesto i nagradu u iznosu od 10.000 kuna osvojili su Dominik Otočan i Anton Krizmanić za aplikaciju mRecepcija. Drugo mjesto, uz nagradu od 5.000 kuna su s aplikacijom Tripseek bili su Martina Majcenović i Vedran Vidaković, dok je treće mjesto i 3.000 kuna osvojila Lada Kovjanić za aplikaciju Pet Travel.

 

Grafički tablet i priznanje za najbolji dizajn dobio je Petar Zeman, za petoplasiranu aplikaciju Filoturist koju su razvili i Damjan Dabo i Dominik Mihelj. Četvrto mjesto su osvojili Stjepan Ložnjak, Domagoj Pučar i Hrvoje Pek za Limitless.

 

Svi će oni javnosti predstaviti svoja rješenja na MobilityDay konferenciji u rujnu, a kakvi su im planovi za budućnost saznat će se uskoro. Sve se aplikacije mogu se vidjeti na TVZ Mc2 stranicama: natjecanje.tvz.hr.

 

Vrlo zahtjevnu organizaciju ovog višemjesečnog natjecanja vodila je ekipa Studentskog Zbora TVZ-a na čelu s Valentinom Viskov uz Milana Jovanovića, Ivan Cesara, Marka Dobrinića, Toni Krešića, Karla Puškara, Barbaru Vučić i Ana Mariju Kostanić. Mentorirale su ih profesorice Mia Čarapina i Vesna Uglješić i Vjeran Bušelić.

Objavljeno: 6.6.2017.