Kako je danas Bitcoin, kriptovaluta i blockchain vruća tema koja je zapalila medije i korisnike Interneta, te Internet trgovine dr.sc Ivan Voras odgovorit će na aktualna pitanja i održati predavanje na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu o ovoj temi. Predavač dr.sc. Alen Šimec koji je ujedno i nositelj predmeta dugi niz godina prati aktualna događanja na tržištu po pitanju web i mobilnih aplikacija, te je prepoznao temu koja će biti zanimljiva studentima i zaposlenicima Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

 

U četvrtak u 18h, dvorana A, lokacija Fakultet strojarstva i brodogradnje na predmetu Uredsko poslovanje i Primjena računala predavanje će održati gost predavač Ivan Voras na temu Bitcoin, kriptovalute i blockchain. Drugi gost predavač biti će g. Tomislav Kosanović, direktor u HT firmi, sektor ICT.

 

dr. sc. Ivan Voras se tehničkom stranom kriptovaluta bavi već niz godina i razvija rješenja mahom za strane klijente. Autor je nedavno objavljene knjige “The Scepti’s Guide to Bitcoin, Cryptocurrencies and the Blockchain” koja je dostupna ovdje: http://scepticsguide.ivoras.net/

 

“Bitcoin, kriptovalute i blockchain” obrađuje tehničku stranu ovih ideja i proizvoda: kako funkcioniraju, na koji način su implementirani i kako se koriste. Bitcoin je izrazito popraćen u medijima zato što mu je narasla cijena, no sama upotrebna vrijednost Bitcoina je ograničena. Blockchain se često reklamira kao sljedeća velika paradigma u pohrani i prijenosu podataka, ali prikladna je samo za određene zadatke. Kriptovalute su mahom nastale po uzoru na Bitcoin, no ponekad donose značajne inovacije koje ih čine upotrebljivijima.

 

mr.sc. Tomislav Kosanović, direktor je u HT sektoru ICT (informacijske tehnologije). G. Kosanović će održati predavanje o pohrani podataka u oblaku i uslugama koje HT nudi, te mogućnost zapošljavanja studenata TVZ-a. Isto tako otvara im mogućnost odrađivanja stručne prakse kod njih sa timom ljudi u HR koji se bave razvojem mobilnih i desktop aplikacija.

Objavljeno: 16.1.2018.