Od 3. do 5. srpnja 2018. na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je 8. kongres nastavnika matematike Republike Hrvatske. Glavna tema kongresa bila je “Inovativnost i kreativnost u nastavi matematike”.

 

U radu kongresa sudjelovali su i nastavnici matematičkih predmeta na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu Mirela Katić Žlepalo, Bojan Kovačić, Luka Marohnić i Mandi Orlić Bachler.

 

Oni su na kongresnoj sekciji za visoko školstvo održali predavanja o novim nastavnim metodama koje primjenjuju u nastavi matematičkih predmeta na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, i to na sljedeće teme:

 

  • Bojan Kovačić: Primjena računalnoga programa Graph u poučavanju primjene integralnoga računa
  • Luka Marohnić: Upotreba računalnih alata za simboličku algebru u nastavi matematičke analize na stručnim studijima
  • Mandi Orlić Bachler: O primjeni programa Maxima u nastavi predmeta Vjerojatnost i statistika na specijalističkom stručnom studiju graditeljstva

 

Nastavnice Mandi Orlić Bachler i Mirela Katić Žlepalo su u suradnji sa studentom preddiplomskog stručnog studija graditeljstva Ivanom Derežićem izložile poster Geometrijska i algebarska interpretacija presjeka stošca i valjka ravninom.

 

Također, nastavnici Mirela Katić Žlepalo i Bojan Kovačić aktivno su sudjelovali u radu organizacijskoga odbora kongresa kao jedini predstavnici veleučilišta i samostalnih visokih škola u Republici Hrvatskoj u tom odboru.

 

Time su naši nastavnici doprinijeli uspješnom radu kongresa, a ujedno i promovirali Tehničko veleučilište u Zagrebu kao svoju matičnu visokoškolsku ustanovu.

 

Geometrijska i algebarska interpretacija presjeka stošca i valjka ravninom (poster; autori: M. Orlić Bachler, M. Katić Žlepalo i I. Derežić).

 

Objavljeno: 6.7.2018.