Pozivamo Vas na zanimljivo predavanje predsjednika European Association of Earthquake Engineering, profesora Atilla Ansal, u sklopu Nonveiller Lectures koji će održati predavanje s naslovom Seismic Microzonation and Earthquake Scenarios.

 

Predavanje će se održati 25.10.2017. u 14:00 sati u Pierottijevoj 6, u velikoj dvorani Rudarsko geološko naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

Više o predavaču možete pronaći na:

 

http://www.hgd-cgs.hr/wp-content/uploads/2017/08/AnsalCV2017short.pdf

 

Budući da se kod nas potresi događaju relativno rijetko, često zaboravljamo na njih, ali dovoljno davno, 1880. godine, Zagreb je pogodio jedan magnitude M6.3, kakvi su i lani tresli središnju Italiju.

 

Građevinari i arhitekti prije svega, ali i druge struke koje sudjeluju u gradnji, mogu učiniti da građevine budu otpornije na djelovanje potresa. Također, mnogo je šteta i žrtava moguće izbjeći pažljivim prostornim planiranjem.

 

Hrvatsko geotehničko društvo (HGD) otprilike jednom godišnje organizira Nonveiller Lectures u čast profesoru Ervinu Nonveilleru koji je učinio veliki doprinos za geotehniku pa i inženjerstvo u Hrvatskoj.

 

Tehničko veleučilište u Zagrebu, Multimedijalni centar osigurat će snimanje i prijenos ovog predavanja.

 

Predavanje je besplatno a prijaviti se možete na:

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdRk62COcJutDcUxqvh67VjwidoQX5NT6JDmX2hK775095QUA/viewform

 

Više o predavanju možete vidjeti na sljedećem linku: http://www.hgd-cgs.hr/?lang=HR

 

Rok za prijavu je do ponedjeljka 23.10.2017.

Objavljeno: 20.10.2017.