U Zagrebačkom inovacijskom centru na završnoj konferenciji EU projekta StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije predstavljeno

 

Šest laboratorija za budućnost Zagreba

 

Zagrebački inovacijski centar ili jednostavnije ZICER središnje je mjesto razvoja startup poduzetništva u Hrvatskoj. Povezujući poduzetništvo, inovacije i visoku tehnologiju u ZICER-u se stvara nova vrijednost te se razvijaju proizvodi s internacionalnim potencijalom. Tu je inkubirano više od 100 startup tvrtki kojima Grad Zagreb kroz infrastrukturnu, edukacijsku, mentorsku, promocijsku i financijsku podršku daje vjetar u leđa za sigurniji poduzetnički start. Zahvaljujući EU projektu StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije kroz opremanje vrhunskih laboratorije za istraživanje i razvoj sada su stvoreni još bolji uvjeti za razvoj međunarodno tržišno održivih inovativnih rješenja.

 

 

Projekt StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije s provedbom je započeo 1. lipnja 2017. godine i trajao je dvije godine. Implementacijom provedenih projektnih aktivnosti opremljeni su novi kapaciteti ZICER-a, pri čemu se poseban naglasak stavio na opremanje šest vrhunskih visokotehnoloških centara kojima se pak omogućuje sveobuhvatno ubrzanje razvoja zagrebačkog tehnološki-orijentiranog poduzetništva. Kroz nove kapacitete stvoreni su preduvjeti za intenzivniju suradnju poduzetničke i akademske zajednice koja će uskoro rezultirati multiplikacijom koristi za gospodarstvo i društvo grada Zagreba, ali i cijele Hrvatske.

 

Gospodarskoj i akademskoj zajednici sada su za istraživanje i razvoj na raspolaganju vrhunski opremljeni tehnološki centri (Centar za razvoj sučelja, Centar za elektroniku, Centar za digitalnu forenziku, Centar za tehnologiju zaštite okoliša, Centar za 3D modeliranje i Centar za Internet of Things) te drvno-metalska radionica s CNC obradnim centrom.

 

 

Projekt StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020“. Zagrebački inovacijski centar d.o.o je nositelj, dok je Grad Zagreb partner Projekta.

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 19.588.435,53 kn od čega EU sufinanciranje iznosi 15.726.785,40 kn.

 

Na Završnoj konferenciji Projekta, pred više od 170 sudionika govorili su Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Dragan Jelić, pomoćnik ministrice u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

 

Za više informacija, preuzmite dokument.

 

Objavljeno: 31.5.2019.