Međunarodna studentska udruga EESTEC LC Zagreb (Electrical Engineering STudents’ European assoCiation Local Committee Zagreb) petu godinu zaredom organizira „SIM(P)ATIC PLC+“ – stručnu radionicu o industrijskoj automatizaciji te naprednoj primjeni i programiranju PLC kontrolera (industrijskih računala). Realizacija projekta odvija se uz stručno vodstvo predavača Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu te tvrtke Siemens d.d. Hrvatska, glavnog sponzora i tehnološkog partnera.

 

Lokalni dio radionice će se održavati od 03. do 15. travnja, a regionalno finale je na rasporedu 17. svibnja u Zagrebu.

 

Tema zadatka lokalne runde je “Optimalno upravljanje kontejnerima u brodskim lukama”. Zadatak će biti potrebno napraviti u programskom okruženju tvrtke Siemens “Tia Portal 15” i dvije ekipe koje budu imate najbolje rješenje ulaze u regionalno natjecanje.

 

Na ovogodišnju PLC+ radionicu studenti se mogu prijaviti pojedinačno te će biti raspoređeni u timove. Ako su studenti u dogovoru sa svojim kolegama već definirali svoj tim, prijavljuju se grupno. Tim treba biti sačinjen od tri (3) člana i mogu se prijaviti svi studenti sveučilišta zainteresirani za ovu tematiku. Više informacija kao i link za prijavu pronađite na našoj web (http://eestec.hr/plc/) ili facebook stranici (https://www.facebook.com/EESTECPLC/?ref=aymt_homepage_panel&eid=ARDxO8rXjxNaqW4c5bfRRLtWMwBJrDkW6uXJt7tUUT4ICAFUvGoleGzHzta_kol8TstGMwDh-0PLHqa8).

Objavljeno: 28.3.2019.