Zagreb, 21. rujan 2017. – Na Trgu bana Josipa Jelačića proslavljen je 20. rođendan „Kupujmo hrvatsko“ najuspješnije nacionalne akcije u Hrvatskoj i šire.

 

Akcija „Kupujmo Hrvatsko“ predstavlja najsnažniji simbol očuvanja gospodarstva Republike Hrvatske. Promocijom nositelje znakova „Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“, ali i ostalih kvalitetnih hrvatskih proizvoda, potiče se jačanje svijesti nacije o važnosti kupovanja domaćih proizvoda.

 

U sklopu proslave 20. godina akcije „Kupujmo hrvatsko“ dodjeljivale su se i nagrade. Predsjednik HGK Luka Burilović dodijelio je nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima u različitim kategorijama nagradnog natječaja.

 

Među nagrađenima su bili i naši studenti s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, koji su u kategoriji studentski rad, predstavili aplikaciju s najvećeg studentskog natjecanja u izradi mobilnih aplikacija TVZ Mc2 (TVZ Mobile Challenge Cup) 2017. Naime riječ je o aplikaciji Tripseek, tzv. digitalnoj platformi koja se može koristiti za kupnju roba ili usluga. Tabletom Vivax za mobilnu aplikaciju nagrađeni su studenti Martina Majcenović i Vedran Vidaković za aplikaciju Tripseek, a mentori su im bili dipl.ing.ele., predavač Mia Čarapina te viši predavač Vjeran Bušelić.

Objavljeno: 22.9.2017.