Poštovani,

 

Javljamo Vam se u ime udruge Studentski informativni kutak koja je otvorila prijave za natjecanje pod nazivom „Pokretač“ kako bi studente upoznala s društvenim poduzetništvom te sa stvaranjem poslovnih modela kroz business model canvas metodologiju.

 

Čovječanstvo se, naime, suočava s mnogim problemima – od siromaštva, nejednakosti i održavanja mira u svijetu pa sve do klimatskih promjena i narušavanja bio raznolikosti. Pregled takvih problema dao je UN postavljajući 17 samoodrživih razvojnih ciljeva. Kao odgovor na te izazove u stotinjak godina javilo se tzv. društveno poduzetništvo koje u prvi plan stavlja upravo rješavanje društvenih problema.

 

U studentskom natjecanju mogu sudjelovati svi studenti i studentice (izvanredni i redovni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola, a koji su hrvatski državljani. Sudjelovanje je moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe.

 

Zadatak je sudionika Pokretača napraviti svoj prvi korak u poduzetništvu – odabrati jednu od zadanih kategorija (zdravstvo, obrazovanje, očuvanje dostatnosti hrane i vode – proizvodnja, mir i sigurnost, ekonomija) i osmisliti inovativni poslovni model koji će rješavati važan društveni problem unutar nje.

 

U prvom online dijelu natjecanja studenti rade svoj business model canvas odgovarajući na sve smjernice u propisanom obrascu, a rješenje šalju do 19 svibnja. Deset odabranih finalista svoja rješenja usmeno predstavljaju žiriju 29. svibnja – u pitch formatu.

 

Ovim Vam se putem javljam s molbom za predstavljanje našeg natjecanja Vašim studentima na Vašoj službenoj web stranici i/ili putem displaya na Vašem fakultetu . Budući da je posjećuju veliki broj studenata, smatram da je to najbolji način da studenti saznaju o našem natjecanju, prepoznaju svoje interese i razviju svoje mogućnosti.

 

Objavljeno: 17.5.2019.