Podaci Agencije za znanost i visoko obrazovanje o broju prijava i prvih izbora za upis u prvu godinu studija objavljeni na portalu srednja.hr pokazuju da za naš studij računarstva postoji izrazito visok interes budućih prvostupnika (1086), a po omjeru (313) prvih izbora na upisnu kvotu od 80 studenata (3,91) je daleko najpopularniji studij računarstva u cijeloj Hrvatskoj. Drugu godinu za redom!

 

U članku naša dekanica prof. dr. sc. Slavica Ćosović Bajić pojašnjava da je „posebnost računarstva na Tehničkom veleučilištu u tome što pratimo struku i mijenjamo se u skladu s promjenama tržišta i tehnoloških dostignuća pa se u skladu s tim usavršava i platforma programiranja. Naši profesori prate trendove, uvode se novi i proširuju postojeći kolegiji, a koliko smo dobro opremljeni vrhunskim laboratorijima ističemo principom ‘jedan student – jedno računalo’“.

 

Ono što se članku ne navodi, a zbog velikog interesa budućih studenata je važno istaknuti, da na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu studenti koji vide svoju karijeru u IT sektoru upisuju i na dodiplomski studij Informatike ili Elektrotehnike koja ima vrlo popularni smjer Komunikacijske i računalne tehnike.

 

Za sve koji uspjehom u školi i državnoj maturi ne zadovolje kriterije redovnog studija, razmislite o izvanrednom. Program je isti, samo je prilagođen kolegama koji već rade. A za sve konkretne i vama relevantne informacije obratite nam se s povjerenjem.

Pogledajte infografiku i odmah će vam biti jasno zašto smo najtraženiji studij računarstva u Hrvatskoj. Već drugu godinu za redom!

 

Objavljeno: 3.7.2017.