Studentsko natjecanje u LabVIEW programiranju pod nazivom „9th Balkan Open Competition in Software-designed Instrumentation“ održano je u Beogradu 25., 26. i 27. listopada 2019 godine. Radi se o 9. izdanju natjecanja koje je pokrenuto na Beogradskom ETF-u. Tehničko veleučilište u Zagrebu predstavljalo je pet natjecatelja u pratnji dva mentora.

 

Studenti su ostvarili zapažen rezultat – naime, naš predstavnik Mate Mesić osvojio je 1. mjesto. Također, naš predstavnik Mateo Maretić osvojio je zavidno 4. mjesto. Preostala tri naša predstavnika su pozicionirani na 8. (Slaven Đenadija), 9. (Zvonimir Lavrić) i 10. (Adrian Šantek) mjestu.

 

Ove godine su sudjelovali studenti iz Makedonije, Mađarske, Srbije i Hrvatske s ukupno 23 natjecatelja. Natjecanje se po prvi puta odvijalo u proširenom trodnevnom formatu. Prvi dan – 25.10.2019. – održana su predavanja predstavnika iz industrije. Nakon predavanja, a u trajanju od 24 h – od petka u 18 h do subote u 18 h – održan je studentski hackathon.

 

Hackathon je grupno neslužbeno natjecanje u kojem timove čine studenti iz različitih država i ustanova, a svrha je upoznavanje, učenje i dijeljenje iskustava. Treći dan, 27.10.2019. održano je pojedinačno natjecanje te službena objava rezultata i dodjela nagrada.

 

Mate Mesić osvojio je prvo mjesto

 

Neposredno pred natjeanje naš natjecatelj Mateo Maretić

 

Naši predstavnici pripremaju se za početak (Zvonimir Lavrić i Slaven Đenadija)

 

Adrian Šantek (krajnje lijevo) i, u tom trenutku budući pobjednik, Mate Mesić (krajnje desno)

Objavljeno: 31.10.2019.