Od 06.-08.12.2019. na Plivalištu Vukovar održano je državo studentsko natjecanje u plivanju i vaterpolu, popularno pod nazivom Uni Sport H2O. Već treću godinu za redom Vukovar je bio odličan domaćin završnici u vodenim sportovima za 2019./2020. akademsku godinu.

 

 

PLIVANJE

 

Natjecanje u plivaju održano je u petak, 06.12.2019. u 10 disciplina u ženskoj i muškoj konkurenciji. Tehničko veleučilište u Zagrebu nastupilo je s osam natjecatelja u 9 disciplina u muškoj konkurenciji. Naši studenti postigli su dobre rezultate, a najbolji među njima okitili su se i s medaljama. Najuspješniji je bio Ricardo Rimay koji je osvojio dvije medalje: srebro u disciplini 100m prsno i broncu u disciplini 50m prsno. Srebrnom medaljom okitio se i Luka Triska u disciplini 100m leđna, a za samo 15 stotinki izgubio je i 3. mjesto u disciplini 50m leđno osvojivši odlično, 4. mjesto. Štafeta TVZ-a 4×50 mješovito zauzela je 4. mjesto, a štafeta 4x50m slobodno 5. mjesto. U ukupnom poretku u muškoj konkurenciji, studenti TVZ-a osvojili su 5. mjesto.

 

 

VATERPOLO

 

Natjecanje se održalo u subotu, 07.12.2019. kad su odigrane sve utakmice završnice. Iako su samo nekoliko dana prije natjecanja odustala 2 jaka konkurenta, Sveučilište u Dubrovniku i Sveučilište u Osijeku odigrane su odlične i fer utakmice u prilično jakoj konkurenciji. Momčad Tehničkog veleučilišta u Zagrebu osvojila je odlično, treće mjesto, drugi su bili studenti Sveučilišta u Zagrebu, a prvo mjesto pripalo je studentima Sveučilišta u Splitu. Tehničko veleučilište u Zagrebu već nekoliko godina za redom osvaja jedno od prva tri mjesta čime naši studenti pokazuju da se možemo dobro nositi i s najjačim sveučilišnim centrima.

 

 

H2O natjecanje proteklo je natjecateljskom i vedrom duhu na kojem su brojne studentice i studenti iz cijele Hrvatske pokazali najbolje od sebe uz podršku svojih kolega, a mladenački optimizam i zajedničko druženje obilježili su još jedno državno natjecanje.

Objavljeno: 10.12.2019.