Tehničko veleučilište u Zagrebu, možda poznatije kao TVZ, više od 20 godina obrazuje studente u područjima primijenjenih znanosti. Razgovarali smo s dekanom Goranom Malčićem, koji vodi ovo visoko učilište od 2018. godine. Dotakli smo se promjena koje je uveo otkako je došao na čelo učilišta, njegovog odnosa sa studentima, ali i što budući maturanti mogu očekivati odabirom studija upravo na TVZ-u.

 

Tehničko veleučilište u Zagrebu politehničko je učilište koje obrazuje inženjere i specijaliste iz područja elektrotehnike, graditeljstva, informatike, računarstva, strojarstva, mehatronike te protetike i ortotike. Preko 4.000 studenata studira na ukupno osam smjerova, a preko 200 zaposlenika i stotinu vanjskih suradnika u nastavi trude se pratiti promjene na tržištu kako bi izvodili što suvremeniju nastavu.

 

Razgovarali smo s dekanom Goranom Malčićem, koji se na čelu TVZ-a nalazi od 2018. godine, a koji je u protekle dvije godine uveo nekoliko velikih promjena. Prvenstveno, radi se o strukturalnim promjenama upravljačkih tijela veleučilišta, ali uveo je i promjenu o smanjenju školarine – na prijedlog Studentskog zbora.

 

Što nam je sve rekao te koje je sve korake poduzeo kako bi se povećao studentski glas u vijeću veleučilišta, pročitajte u intervjuu.

Objavljeno: 23.5.2020.