Sa zadovoljstvom vas pozivamo na online predavanje Analysis Challenges in the Digital Age 8. i 9. ožujka 2021. u 17 sati. Predavanje će održati gđa Rūta Jašinskienė, stručnjakinja na području analize obavještajne službe i trenerica s opsežnim iskustvom u međunarodnim policijskim suradnjama i istragama, nadgledanju obavještajnih službi, te taktičkoj i strateškoj analizi.

 

Našim je studentima ovo predavanje omogućila tvrtka INSIG2 u sklopu projekta internacionalizacije.

 

Glavni ciljevi predavanja:

  • Prenijeti znanje o procesu analize, ključnim elementima, i transformacijom u suočavanju s digitalizacijom
  • Izložiti vizualizaciju kao istaknutu metodu analize i dostavljanja informacija za bolju i bržu percepciju, te uzimanje u obzir alata i tehnologije vizualizacije kao ključnih za analizu ogromnih iznosa informacija i donošenje odluka na temelju podataka
  • Razvoj vještina koje će dobivati na važnosti u bliskoj budućnosti, poput kritičkog razmišljanja, analitičnosti, rješavanja problema, donošenja odluka utemeljenih na podacima i većeg usvajanja tehnologija

 

Na kraju svakog predavanja bit će vremena za pitanja. Svi su studenti TVZ-a dobrodošli na predavanje! Detaljnije obavijesti uslijedit će netom prije datuma održavanja predavanja.

 

 

O PREDAVAČICI

 

Gđa. Rūta Jašinskienė je stručnjakinja u području analize obavještajne službe i trenerica s opsežnim iskustvom u međunarodnim policijskim suradnjama i istragama, nadgledanju obavještajnih službi, te taktičkoj i strateškoj analizi. Članica je organizacije IALEIA (International Association of Law Enforcement Intelligence Analysts) i ACFE (Association of Certified Fraud Examiners).

 

Prije nego što se pridružila timu NRD Cyber Security, gđa Jašinskienė je 20 godina provela u policijskim postrojbama odgovornima za suzbijanje droga i istragu organiziranog kriminala. Posljednjih deset godina u policiji vodila je državnu jedinicu zaduženu za međunarodnu istragu, koordinaciju policijskih postrojbi i agencija za provedbu zakona na području kontrole droga.

 

Gđa Jašinskienė je bila članica raznih međunarodnih inicijativa, uključujući i Horizontalnu radnu skupinu za droge Vijeća EU te EMPACT grupu za sintetske droge i nove psihoaktivne supstance.

 

Posljednje 4 godine gđa Jašinskienė radi kao konzultantica klijenata iz javnog i privatnog sektora na području procesa analize i najboljih alata za primjenu. Vrši tečajeve obuke na temu obavještajnih službi, analize, IBM i2 Analyst’s Notebook, i drži druge tečajeve koje pruža NRD Cyber Security.

Categories: Vijesti@HR

Skip to content