TVZ sam upisala 2017. godine, te sam se prilikom upisa dvoumila između studija informatičkog dizajna i računarstva te je na samom kraju odluka pala na dizajn što mi je sad zbilja drago jer me uvijek privlačila vizualna strana informatike.

Iskustvo studiranja na TVZ-u mi je veoma pozitivno. Posebno mi se sviđalo to što se studiranje, a pogotovo kasnijih godina, nije temeljilo na teoriji i apstraktnim provjerama znanja, već su se izrađivali projekti iz raznih sfera dizajna i multimedije, i temeljem tog rada se dobivao feedback i polagali ispiti. Drago mi je što sam imala priliku isprobati razna područja dizajna kako bi na kraju mogla sama odabrati ono što me najviše zanima. Na studiju smo između ostalog radili na web aplikacijama, animacijama, snimali kratke filmove i emisije, izrađivali 3D modele, video igre i mnogo drugih stvari.

Upravo zbog ovakve raznolikosti i suvremenog pristupa smatram da je ovaj studij sjajan izbor za srednjoškolce koji znaju da ih zanima informatika i dizajn, ali možda još nisu sigurni na što se žele fokusirati. Diplomirala sam 2020. godine, nakon čega sam upisala diplomski studij na Sveučilištu u Zagrebu. Trenutno sam zaposlena u Croatelu gdje radim kao Vizrt operater za HRT. Bavim se tehničkom pripremom 3D grafika za Dnevnik i vremensku prognozu te grafičkim prikazom istih u emisijama uživo.

Categories: Dobre priče

Skip to content