Ideja HT Challengea detektirati je šumske požare koristeći senzore temperature, relativne vlažnosti zraka i koncentracije ugljičnog monoksida i dioksida u zraku koji bi se preko NB-IoT tehnologije povezali s aplikacijom ili platformom i na taj način pravodobno alarmirali sustav.

 

Sudjelovati mogu pojedinci i timovi do tri člana s različitih strana svijeta, a finaliste očekuju mentori i osigurani resursi za pilotiranje razrađenih ideja.

 

Natječaj je otvoren do 31. prosinca, proglašenje pobjednika bit će 14. siječnja, a 18. siječnja na final pitchu će biti i predstavnici Hrvatskog Telekoma te Deutsche Telekom Grupe.

 

Prijava mora sadržavati tri dijela – tehničko rješenje, poslovni plan i prezentaciju.

 

Tehničko rješenje bi trebalo omogućiti ranu detekciju šumskih požara koristeći senzore temperature, relativne vlažnosti zraka, koncentracije ugljičnog monoksida i dioksida u zraku koji bi se preko NB-IoT tehnologije povezali s aplikacijom ili platformom. Moguće je i kombiniranje s ostalim senzorima, primjerice kamerama.

 

Aplikacija treba prikazivati prikupljene parametre i evaluirati podatke u realnom vremenu, kao i njihovu korelaciju, a potrebno je razviti stupnjevito alarmiranje te definirati preporučene akcije.

 

Osim tehničkih detalja, potrebno je razraditi i poslovni plan temeljen na istraživanju tržišta. Posljednji dio je prezentacija koja treba sadržavati dokument s dizajnom rješenja i 10-minutne pitch prezentacije koja može biti i u video formatu. Svi finalisti dobit će i vrijedne nagrade.

 

Student koji se žele prijaviti molim da mi se jave na mail alen@tvz.hr

Objavljeno: 22.11.2018.