Dragi studenti i zaposlenici TVZ-a,

S veseljem najavljujem predavanje koje će se održati u organizaciji Ureda za savjetovanje studenata i zaposlenika TVZ-a, pod nazivom:

 „Javni nastup: Kako savladati tremu i postati uvjerljiv govornik.“

  • 🕔 Termin: utorak, 28. studenog 2023. u 🕔 17:00 sati
  • 🏠 🛏 Mjesto održavanja: Vijećnica TVZ-a, Vrbik 8, Zagreb
  • Broj sudionika – najviše: 25

Ovo predavanje će vam pružiti vrijedne vještine i tehnike koje će vam pomoći da prevladate tremu i postanete sigurni, uvjerljivi i uspješni govornici.

Tijekom predavanja istaknut ćemo nekoliko ključnih tema:

  1. Razumijevanje treme: Naučit ćemo o prirodi treme, zašto se javlja i kako utječe na vaš nastup. Razumijevanje učinka treme ključno je za prevladavanje i kontrolu.
  2. Tehnike opuštana: Podijelit ćemo s vama tehnike opuštanja koje vam mogu pomoći da smirite tijelo i um prije javnog nastupa. Ove tehnike uključuju vježbe disanja, vizualizaciju i druge tehnike opuštanja.
  3. Priprema govora: Naučit će te kako se pripremiti za javni nastup. Ovaj segment će uključivati izradu jasnih ciljeva govora, strukturiranje sadržaja, pisanje uvjerljivih poruka i vježbanje govora.
  4. Govor tijela i neverbalna komunikacija: Otkrit će te važnost govora tijela i neverbalne komunikacije te kako ih iskoristiti za pojačavanje svoje poruke. Naučit će te o položaju tijela, gestama, kontaktu očima i drugim aspektima neverbalne komunikacije.
  5. Interakcija s publikom: Upoznat će te se s tehnikama komunikacije s publikom i kako održavati pozitivan odnos s njima. Naučit će te kako slušati publiku, prilagoditi se njihovom potrebama i odgovarati na pitanja i komentare.

Na kraju predavanja imat će te priliku postaviti pitanja i razgovarati s drugim sudionicima kako biste proširili svoje znanje i razumijevanje o javnom nastupu.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku za razvijanje vještina javnog nastupa i prevladavanja treme. Bez obzira jeste li iskusni govornik ili tek početnik.

Organizatori:

  • Ured za savjetovanje studenata i zaposlenika Tehničkog veleučilišta u Zagrebu
  • Predavačica: Mirjana Hrestak, mag.rehab.educ.

 Prijava:

Categories: Vijesti@TVZ

Skip to content