Centar karijera FER-a i studentska udruga eSTUDENT organizira treći po redu Career Speed Dating. Ovaj događaj odlična je prilika za studente da steknu iskustvo razgovora za posao, predstave se poslodavcima, upoznaju buduće kolege iz industrije te dobiju informacije o mogućnostima zaposlenja i razvoju buduće karijere Prijave su otvorene do 30. studenog, a zainteresirani studenti mogu se prijaviti preko obrasca na stranici događanja: https://careerdate.fer.hr/prijava/.

 

Career Speed Dating će se održati na FER-u (Unska 3), u četvrtak, 13. prosinca 2018. godine. Namijenjen je poduzećima i studentima tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta te veleučilišta. Svaki student ima osam minuta da se u predstavi poduzeću i da sazna čime se oni bave. Nakon svakog razgovora studenti ocjenjuju poslodavce i komentiraju kakav je dojam poslodavac ostavio, dok poslodavci čine isto za studente s kojima su razgovarali.

 

Career Speed Dating namijenjen je poduzećima i studentima tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta te veleučilišta. Svaki student ima osam minuta da se u najboljem svjetlu predstavi poduzeću i da zajedno otkriju ima li kemije među njima. Ovaj događaj idealna je prilika za studente da steknu iskustvo razgovora za posao, predstave se poslodavcima, upoznaju buduće kolege iz industrije te dobiju informacije o mogućnostima zaposlenja i razvoju buduće karijere

 

S druge strane, poduzećima koja trebaju visokoobrazovane kadrove pruža se prilika da se približe studentima i kroz razgovor bolje upoznaju one koji su zainteresirani da karijeru započnu baš kod njih. Takav pristup važan je ako žele razviti prepoznatljivost svog poduzeća među studentima te predstaviti programe stručnih praksi i studentskih poslova. Nakon svakog razgovora studenti ocjenjuju poslodavce i komentiraju kakav je dojam poslodavac ostavio, dok poslodavci čine isto za studente s kojima su razgovarali.

 

“Career Speed Dating mi se svidio jer na zabavan način i uz ugodnu atmosferu upoznaje studente s procesom razgovora za posao i uči nas kako sažeto i jasno predstaviti sebe, vlastiti rad i vještine. Preporučila bih svima da se prijave jer će steći kvalitetne i bitne kontakte, ostvariti suradnju i doći korak bliže poslu iz snova.”, poručila je Kaja Pavlinić, studentica Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

 

Dario Ljubić iz tvrtke Gideon Brothers otkrio je kako je Career Speed Dating: “jako dobra prilika za studente da vide kako to izgleda na pravim razgovorima, da se upoznaju s budućim poslodavcima; da se malo raspitaju o tome koje su mogućnosti za prakse i daljnji rad te da unaprijede svoje CV-ove. Mislim da je veza koja se stvori s poslodavcem jako važna i što se ona prije stvori, to je veća prednost”.

 

Poduzeća koja ove godine sudjeluju na događaju podijeljena su u 7 skupina s obzirom na profil studenata s kojima očekuju razgovarati, a skupine su sljedeće:

 

Skupina A: Danieli Systec, Gideon Brothers, HEP, Končar- Mjerni transformatori, RASCO, Vertiv

 

Skupina B: Atos IT Solutions and Services, HashCode, Memgraph, Microblink, Axilis, Croteam

 

Skupina C: A1, COMBIS, Ericsson Nikola Tesla, Sedam IT, Tele2, CS Computer Systems

 

Skupina D: Croatia osiguranje, Fina, INFIGO IS, INsig2, Poslovna inteligencija, Zagrebačka banka

 

Skupina E: Altpro, Byte Lab Grupa, GlobalLogic, GREYP BIKES, LOGICDATA Mechatronics, Rimac Automobili

 

Skupina F: Ekobit, AVL-AST, dSPACE engineering, KING ICT, 2e Systems, SysKit

 

Skupina G: Bornfight, Five, Infinum, SofaScore, Trikoder, Undabot

Objavljeno: 27.11.2018.