Tehničko veleučilište u Zagrebu je uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i iz vlastitih sredstava uredilo 2000m2 prostora za nastavu na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Suvremeno uređeni prostor namjenjen je za nastavu studentima Informatičko računarskog odjela. Studenti informatike i računarstva često se smatraju najboljim inovatorima jer akumuliraju multidisciplinarna znanja. Nastavnici ih usmjeravaju na kritičko promišljanje, duboko razumijevanje tehnologije, uključujući programiranje, razvoj softvera, informatički dizajn, multimediju, umjetnu inteligenciju, mreže i sigurnost. STEM koncept je magnet koji privlači sve veći broj studenata na TVZ. VR uređaji sada su na raspolaganju za razvoj projekata na raznim kolegijima sa ciljem isticanja kreativnosti mladih ljudi čija zanimanja sežu dalje od predavaona u raznolika područja ljudskog djelovanja.

Projekt Borongaj je od iznimne važnosti jer je kreirao prvi suvremeni namjenski i kvalitetan prostor za nastavu Informatičko računarskog odjela koji slijedi standarde izvrsnosti uvjeta obrazovanja Europske Unije.

Novi prostori predstavljaju motivirajuće okruženje koje potiče zajedništvo, suradnju i dijeljenje ideja što je misao vodilja obrazovnog djelovanja TVZ-a. Može se očekivati kako će takav pristup proizvesti raznolike inovativne projekte. Nastavnici usmjeravaju studentski praktični rad sukladno trendovima rasta i razvoja realnog sektora, povezuju ih s renomiranim tvrtkama, te su TVZ-ovci iznimno traženi na tržištu rada.

„Tehničko znanje i vještine stečene na TVZ-u uz suvremenu opremu u novom kampusu zasigurno će doprinijeti napretku zajednice“ ističe dekanica Jana Žiljak Gršić.

Skip to content