Student Esports Tournament je esports turnir obrazovnih institucija tehničkog usmjerenja. Turnir organizira Good Game Global, a u njegovoj drugoj sezoni sudjeluje čak 16 obrazovnih institucija među kojima je i Tehničko Veleučilište u Zagrebu. TVZ se zbog svog nastupa u prvoj sezoni turnira nalazi u najvišoj, S ligi. TVZ je podsjetimo osvojio prvu sezonu SETa.  

Tim od 6 TVZovaca se protiv predstavnika drugih institucija sukobljava u pet različitih naslova:

  • Counter Strike: Global Offensive (04.04. – 16.04.2022.),
  • Rocket League (25.04. – 05.05.2022.),
  • League of Legends (09.05. – 05.06.2022.),
  • Valorant (13.06. – 28.06.2022.) i
  • PUBG: Battlegrounds (30.06. – 03.07.2022.).

Tim sačinjavaju Petar Posarić, Luka Milovanović, Erik Mihaljinec Kotarski, Luka Curiš, Alen Bogadi te Alen Tucman.

Tim trenutno nestrpljiovo isčekuje nastup u četvrtoj disciplini turnira – Valorantu, za koji slove za glavnog favorita. U dosadašnjem dijelu turnira su suvereno osvojili CS:GO dio, te zauzeli odlično drugo mjestu u Rocket Leagueu. Zbog odabira pucačkog rostera, od League of Legends nastupa nisu puno očekivali, te su tu definitivno ostvarili očekivanja s osvojenih minimalnih 10 bodova.

Nakon osvajanja CS:GO dijela Student Esports Tournamenta, imali smo priliku razgovarati s jednim od igrača TVZa, Alenom Bogadijem, popularno zvanim Reytuom. Što nam ima za reći o disciplini i hoće li TVZ vratiti trofej kući, saznaj u videu – na ovom linku. Reytu ujedno nosi prvu MVP titulu ovogodišnjeg SET-a u CS:GO disciplini u kojoj je uz 149 killova apsolutno dominirao mapama i svojoj ekipi donio maksimalan broj bodova i prvo mjesto na tablici.

Trenutno na ljestvici dijele prvo mjesto s ljutim rivalima s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a kako će se taj sukob dalje  razvijati možete pratiti na livestreamu natjecanja na Twitch i YouTube kanalima SETa, a više informacija o natjecanju možete naći na službenoj web stranici turnira – https://studentesportstournament.com/ .

Za više informacija o tijeku turnira pratite društvene mreže turnira, Facebook i Instagram.

Categories: Vijesti@HR

Skip to content