Studirala sam na TVZ-u od 2017. godine do 2020.

TVZ mi definitivno ostaje u lijepom sjećanju, počevši od znanja koje sam stekla do poznanstava i kolega/prijatelja koji me i danas prate. Definitivno studiranje puno zanimljivosti, različitih događanja i raznolikosti područja.

Uvijek kažem da mi je najdraža stvar kod TVZ-a upravo ta što pokriva baš mnogo različitih područja odnosno nas studente se upoznava sa svakakvim branšama koje obuhvaća informatički dizajn – od samog grafičkog dizajna, preko web dizajna sve do 3D modeliranja… Obzirom na to, s vremenom se više manje svi mi orijentiramo na nešto nama najviše privlačno, u mom slučaju to je bila animacija i 3D svijet.

Važno je biti ambiciozan i raditi na sebi – na taj način ništa vam ne može stati na kraj. Uz studiranje sam kontinuirano učila još više o svemu što me zanimalo te na taj način po završetku studija si osigurala dovoljno znanja da se okušam u “pravom svijetu”. Odmah po završetku studija sam dobila prvu poslovnu priliku u firmi “Croatel”, gdje sam se bavila izradom 3D grafika za informativnu emisiju Dnevnik HRT-a.

Preporučila bih studij Informatičkog dizajna svima koji se vide u svijetu multimedije – bilo oni koji znaju već što žele ili oni koji imaju interes, a nisu sigurni. Osobno sam počela ovo studirati “na blef”, u smislu uvijek me interesirala multimedija, ali to je toliko opširno da je teško bez nekog usmjeravanja odlučiti kuda krenuti. Baš zato me studiranje na TVZ-u jako zadovoljilo jer studente podučava o raznim vrstama informatičkog dizajna, a na kraju je na studentu da odabere što će raditi.

Nakon godinu dana rada u Croatel-u, dobila sam poslovnu priliku na RTL televiziji biti dio njihovog Odjela za vizualne komunikacije. Rad, ambicija, trud i znanje se uvijek cijene i vide, zaista oni koji trebaju to primjete, zato sam dobila ovu priliku. U tom odjelu se bavimo raznim vrstama animacija, 3D grafika i općenito digitalnog dizajna. Trenutno zadnja veća stvar koju sam napravila je sve vizuale (videozidove, 3D grafike…) za studio “Vrijeme je za rukomet” koji se prikazuje prije i nakon svake utakmice Hrvatske na rukometnom prvenstvu. 

Categories: Dobre priče

Skip to content