Zadar, 23. ožujka 2024. – U sklopu naše posvećenosti održivosti i edukaciji, sudjelovali smo u terenskoj nastavi i obilasku Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje u Zadarskoj županiji. CGO Biljane Donje predstavlja posljednji izgrađeni centar za gospodarenje otpadom u Republici Hrvatskoj.

Domaćini Ljiljana Jurjević i Josip Šurjan , predstavnici EKO d.o.o., srdačno su nas dočekali i podijelili s nama dragocjeno znanje o važnosti pravilnog gospodarenja otpadom te inovativnim metodama koje se primjenjuju u njihovom centru.

Ovaj terenski posjet bio je prilika studentima da uvide kompleksnost procesa upravljanja otpadom te nauče detalje vezane uz izgradnju i funkcioniranje ovako kompleksnog postrojenja.

Posebno se veselimo nastavku suradnje s EKO d.o.o. i Centrom za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Vjerujemo da će ova suradnja rezultirati novim projektima i inicijativama usmjerenima prema održivijoj budućnosti.

Hvala još jednom našim domaćinima na njihovom gostoprimstvu i znanju koje su s nama podijelili, te predavaču Filipu Kaliniću na vođenju projekta suradnje EKO d.o.o. i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Za više informacija o našim aktivnostima i budućim događajima, pratite našu web stranicu i društvene medije.

Categories: Vijesti@TVZ

Skip to content