Dana 29.studenog 2017. na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ Ministarstvo obrane Republike Hrvatske sklopilo je sporazume o suradnji s obrazovnim, znanstvenim i istraživačkim institucijama.

 

Riječ je o sporazumima o suradnji MORH-a s obrazovnim, znanstvenim i istraživačkim institucijama kojima se definiraju načela i područja dugoročne suradnje na zajedničkim projektima obrazovanja, znanosti i istraživanja, a sama suradnja unutar svakog područja od zajedničkog interesa provodit će se u okviru pojedinačnih projekata kojima će se detaljno regulirati prava i obaveze sporazumnih strana.

 

Sporazume s Ministarstvom obrane potpisali su Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar“ iz Zagreba, Institut „Ruđer Bošković“ iz Zagreba, Hrvatski veterinarski institut iz Zagreba, Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Tehničko veleučilište iz Zagreba, Leksikografski zavod „Miroslav Krleža“ iz Zagreba, Hrvatski klaster konkurentnosti obrambene industrije i Hrvatski geološki institut iz Zagreba.

 

Više o tome pročitajte ovdje.

 

Foto: HVU/ M. Sever

Objavljeno: 30.11.2017.