Otvorene prijave za jesen 2024.

Termin: ponedjeljak i srijeda 17.00 – 21.00h

Lokacija: Vrbik 8a

Instruktor: Ivan Ćavar

Prednosti programa

CCNP program obuhvaća napredne teme vezane uz računalne mreže. Osim što obuhvaća napredne vještine i znanja potrebne za projektiranje i održavanje složenih konfiguracija računalnih mreža, CCNP program integrira mrežne uređaje i usluge sljedeće generacije razvijene za brzu isporuku istovremenih podatkovnih, glasovnih, slikovnih i bežičnih usluga uz optimiziranu zaštitu.

NetAkademija je za izvrsnost u izvođenju CCNP programa do sada dobila dvije nagrade od strane Cisco Networking Academy programa.

Cilj programa

Pohađanjem novog CCNP programa stječu se znanja i vještine potrebne za razvoj i održavanje potpuno integriranih usluga i aplikacija mrežnih infrastruktura. Nastavni program usredotočen je na napredne vještine potrebne za upravljanje mrežnom infrastrukturom s jednog kraja na drugi te, osim temeljnih znanja o prespajanju i preusmjeravanju, obuhvaća i znanja i vještine nadgledanja i održavanja složenih računalnih mreža.

Kroz teme kao što su konvergirane mreže, kvaliteta usluge (QoS), virtualne privatne mreže (VPNs) te širokopojasne tehnologije, polaznici stječu znanja i vještine tražene za potpunu iskoristivost Cisco ISR rutera i njegovu sposobnost brze istodobne isporuke podataka, glasa, videa i bežičnih servisnih aplikacija, te ekspertnost potrebnu za integraciju i održavanje konvergentnih mreža, QoS i VPN-a.

Metodologija

U nastavi se koriste edukativni materijali uz intenzivnu interakciju kroz predavanja i laboratorijske vježbe. Polaznici stoga sami određuju brzinu i način učenja kao i tempo polaganja ispita. Svi ispiti su na engleskom jeziku i polažu se putem interneta na Cisco web stranicama.

Program se izvodi po posljednjoj inačici CCNP programa u 2 cjeline, u ukupnom trajanju od 140 sati nastave.

Sve laboratorijske vježbe se izvode na najnovijoj Cisco opremi, a svakom polazniku je tijekom vježbi na raspolaganju najmanje 1 router i 1 switch.

Uvjeti

CCNP program je napredniji nastavak CCNA programa, te je poželjno da polaznici prethodno završe CCNA program Cisco akademije ili da polože CCNA certifikat.

Certifikat

CCNP program priprema polaznike za polaganje CCNP Enterprise certifikata koji se može polagati u našem VUE ispitnom centru. Za stjecanje CCNP Enterprise certifikata potrebno je položiti 2 ispita: 300-401 ENCOR i 300-410 ENARSI.

Sadržaj

Implementing Cisco Enterprise Network Core Technologies

 • Dual stack (IPv4 and IPv6) architecture
 • Virtualization
 • Infrastructure
 • Network assurance
 • Security
 • Automation

Implementing Cisco Enterprise Advanced Routing and Services

 • Layer 3
 • VPN services
 • Infrastructure security
 • Infrastructure services
 • Infrastructure automation
Skip to content